- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cel mai mare aeroport din lume se construieste in Dubai. VEZI Video

18 Aug, 11:23 • Redactia DailyBusiness
Aeroportul din Dubai, Al Maktoum International Airport, va deveni cel mai mare din lume dupa capacitatea de transport marfa, de 12 mil. tone pe an, pana in 2013 iar zborurile cu pasageri vor fi demarate in martie 2011.
Cel mai mare aeroport din lume se construieste in Dubai. VEZI Video

Planurile celui mai indatorat emirat din federatie continua in ciuda crizei mondiale sau a propriilor datorii.

Pe 24 februarie 2010, dezvoltatorii aeroportului au anuntat ca acesta se va deschide pe 27 iunie 2010 si va derula initial doar operatiuni cu aeronave de marfa, conform Wikipedia.

Prima cursa pe acest aeroport a avut loc pe 20 iunie 2010, cand un avion al Emirates SkyCargo a aterizat dupa un zbor de la Hong Kong.

De asemenea, pana in 2017, cand se estimeaza ca va fi finalizat complet, aeroportul va putea primi pana la 120 de milioane de pasageri pe an.

Costurile de constructie ale aeroportului ce se intinde pe o suprafata de 140 de km patrati se ridica la 30 de mld. dolari, conform money.ro.

In jurul aeroportului se va construi Dubai World Central, prima platforma aeroportuara integrata din lume, de fapt un oras in care se vor gasi inclusiv restaurante, mall-uri, un urias centru de expozitii si chiar un ultraluxos teren de golf.

[dbvideo=480]