- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cel mai romantic drum din Europa se redeschide din această vară. Are niște peisaje spectaculoase și o istorie de mai bine de 100 de ani

28 Jul, 09:54 • Cornel Ghimeșan
Cel mai romantic traseu din Europa revine la viață, după de 12 ani a fost uitat de toată lumea. E vorba despre Via dell'Amore din Italia.
Cel mai romantic drum din Europa se redeschide din această vară. Are niște peisaje spectaculoase și o istorie de mai bine de 100 de ani

Via dell’Amore, numit „Calea Iubirii”, e drumul ce leagă satele Riomaggiore și Manarola, Cinque Terre, în Liguria din Italia și care se deschide după o pauză de 12 ani.

Citește și Criză de apă în câteva insule din Grecia. Autoritățile au impus restricții de consum

Cel mai romantic drum din Europa se află în Italia și se redeschide după 12 ani

Drumul din Cinque Terre, considerat cel mai romantic traseu din Europa, are o istorie de mai bine de 100 de ani și e celebru în toată lumea. Are niște peisaje spectaculoase, motiv pentru care era foarte populat pe vremuri. Își redeschide porțile în această vară, din 27 iulie 2024, iar turiștii de pretutindeni se vor putea bucura de ce are de oferit. Are 800 de metri, e sculptat în stânci și de pe acel drum puteți admira Marea Ligurică.

Decizia închiderii drumului a fost luată cu 12 ani în urmă din cauza unei alunecări de teren. Patru persoane din Australia au fost rănite la vremea respectivă și tocmai de aceea s-au luat măsuri de siguranță.

Mulți turiști din întreaga lume vor merge, cu siguranță, să viziteze Via dell’Amore din Cinque Terre, fiind atrași în mod deosebit de satele medievale pe care le leagă, Riomaggiore și Manarola. Peisajele acolo sunt sublime și nu le puteți găsi în altă parte.

”Au văzut această bucată de drum pe partea Riomaggiore şi o altă porţiune pe partea Manarola şi şi-au spus: ‘De ce să nu creăm o legătură?’ Construcţia noului traseu pietonal a început în 1920 şi s-a încheiat aproximativ 11 ani mai târziu. Bunicul meu Brizio Bonanini a fost unul dintre oamenii care l-au construit. Şi sunt atât de mândră de el”, a declarat Fabrizia Pecunia, primarul din Riomaggiore.

Citește și De 3 generații, nepotul salvează tradiția familiei. „Ne dau 10.000 de euro ca să ne menținem pe linia de plutire”

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult