„Capitala ocupa primul loc, urmata de Sibiu, Brasov, Cluj si Timisoara. Cum era si de asteptat, Bucurestiul, ca oricare centru de business, are cele mai variate si bune unitati de cazare”, a afirmat Marasoiu.
„Fosta Capitala Europeana, Sibiu, a cunoscut in ultimii doi ani o dezvolare a structurilor de cazare la cele mai inalte standarde, iar Brasovul se bucura in momentul de fata de investitii masive in sectorul hotelier. La polul opus, in sudul tarii gasim cele mai slabe unitati de cazare din punct de vedere al calitatii serviciilor si al bazei materiale din cauza fluxului redus de turisti din zona”, a mai spus presedintele asociatiei patronale a organizatorilor de conferinte.
La randul sau, Mihai Rasnita, secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), a declarat ca jumatate din baza materiala hoteliera a Romaniei este in momentul de fata sub standardele nationale.
„Aspectul precar al acestor unitati de cazare este completat de obicei de servicii de proasta calitate, rezultat al unui management prost, iar o mare parte dintre hotelurile care nu intrunesc standardele nationale se afla pe litoral”, a adaugat Rasina.
Pe de alta parte, Marasoiu considera ca hotelurile de pe litoral au inregistrat o crestere din punct de vedere al calitatii serviciilor oferite.
„Asistam la o imbunatatire vizibila a hotelurilor de pe litoral, atat din punct de vedere al managementului si personalului, cat si al structurii fizice a unitatilor. Turistii sunt din ce in ce mai multumiti de calitatea structurilor de cazare, dovada stand nivelul de ocupare de 100% a acestora, pe timpul verii”, a adaugat Paul Marasoiu.