Pentru cei care își doresc să meargă în vacanță în Bulgaria, dar vor ceva diferit și la prețuri accesibile, pot să viziteze aceste 10 orașe mai puțin cunoscute pentru o experiență de vis. Locurile sunt fascinante și este foarte ușor de ajuns din România, conform Playtech.ro.
Tryavna este unul dintre cele mai bine păstrate orașe din perioada Renașterii din Bulgaria. Centrul său abia dacă s-a schimbat de atunci. Străzile sunt pavate cu piatră cubică, iar conacele celor bogați pot fi admirate de vizitatori, alături de casele modeste ale negustorilor și meșteșugarilor. În clădirea vechilor băi publice ale orașului se află unul dintre cele mai ciudate muzee din Bulgaria: Muzeul de Artă Asiatică și Africană.
În orașul Melnik, aflat în zona de sud-vest, locuiesc doar 325 de persoane. Are case tradiționale împrăștiate între, în jurul și peste piramide naturale de gresie palidă, iar orașul dă impresia unui vis suprarealist.
Melnik a fost creat în perioada Evului Mediu. În prezent, unele dintre case au devenit hoteluri, iar altele sunt acum în diferite stadii de degradare, sporind nostalgia vizitei.
Apriltsi este unul dintre cele mai lungi orașe din Bulgaria, datând din anul 1976, când patru sate au fost incorporate. Apriltsi dă impresia unei adunări improvizate a patru sate, mai mult decât a unui oraș propriu-zis. Turiștii sunt atrași de bisericile vechi ale satelor și de împrejurimile naturale.
Acest oraș se află într-o râpă aflată între platourile înalte din zona de nord-est a Bulgariei și pare deosebit de sumbru. Pe platoul estic al Provadiei se ridică ruinele cetății medievale Ovech.
În centrul acestui oraș se poate observa un turn cu ceas și o moschee din secolul al XVII-lea. Alte două moschei sunt păstrate în cartiere rezidențiale liniștite pe malul vestic al râului Provadiyska.
Cele mai interesante ruine din Provadia sunt și cele mai vechi. Conform arheologilor, așezarea preistorică din mileniile V-IV î.Hr. prospera datorită producției și comerțului internațional cu cea mai importantă marfă a vremii: sarea.
Ai mai putea citi și: Bilete de avion către Londra cu 600 de lei. Cât costă să vizitezi cele mai importante orașe din Marea Britanie
În acest oraș există încă urme din vremurile când locul era în plină activitate datorită minelor și atelierelor de metal, printre ruinele post-comuniste care definesc peisajul urban. Samokov era reședința unei episcopii și o serie de biserici vechi supraviețuiesc și în prezent.
Elena se află în centrul Stara Planina și a devenit cunoscut ca una dintre cele mai emblematice comunități ale perioadei Renașterii din Bulgaria. În prezent, turiștii vizitează Elena pentru văile montane rurale din jur, care ascund o rețea de cătune și sate vechi.
Descendent al unei colonii grecești antice, Balchikul de acum este o combinațiede mare, fenomene naturale, arhitectură veche și unul dintre cele mai ciudate palate din Europa.
Palatul de vară al Reginei Maria a României a fost construit în perioada 1919 și 1940, când Balchik, împreună cu coasta nordică a Mării Negre din Bulgaria, făceau parte din România.
În Balchik se pot vedea mormintele unui vechi cimitir musulman abandonat cu priveliști spectaculoase către mare, ruinele unei fortărețe medievale și fascinantele stânci albe de cretă, care sunt emblema orașului.
Rocile magnifice din Belogradchik, cu forme ciudate și culoare roșie, sunt cel mai impresionant fenomen natural din Bulgaria. Vârfurile Rocilor Belogradchik ascund o adevărată comoară: o fortăreață. Romanii au fost primii care au recunoscut acest fenomen natural ca o locație convenabilă pentru a apăra ruta de la Dunăre către Câmpia Sofia.
Acest oraș este locul de naștere al lui Hristo Botev, unul dintre cei mai mari poeți revoluționari al Bulgariei, iar străzile liniștite îți transmit un sentiment distinct al orașului mic bulgar: oamenii se salută pe nume, grădinile sunt pline de flori, iar vara bătrânele fac gemuri și bărbații distilează rachiul.
Malko Tarnovo este singurul oraș din partea bulgară a Munților Strandzha și a fost plin de viață, comerț și afaceri în secolele XVIII-XIX.
Forfota în Malko Tarnovo a scăzut după anii 1940, moment în care orașul s-a găsit în zona de frontieră cu Turcia, membră NATO. Mulți dintre locuitorii săi au plecat în căutarea unei vieți mai bune. În anii 1990, tot ce mai funcționa s-a închis și emigrația s-a intensificat.
Vezi și: Taxe turistice 2024. Ce oraşe şi ţări îţi cer mai mult de 1 euro pentru a le vizita