Pe langa musulmanii care merg la Mecca, turistii arata in general un interes din ce in ce mai mare fata de aceasta regiune, insa pe langa cele cateva obiective cunoscute de majoritatea turistilor cum ar fi Tel Aviv, Ierusalim sau plajele Omanului, exista cateva zone care raman inca „ascunse” turismului de masa.
Orasul Estafan, considerat ca fiind cel mai frumos oras al Iranului, pune in contrast climatul uscat al desertului din centrul Iranului, poduri maiestoase si cladiri cu o arhitectura deosebita, cu fatade si acoperisuri albastre. In acest oras este si una dintre cele mai mari piete publice din lume, Imam, a carei constructie a demarat in 1602.
Un alt obiectiv turistic important in Orientul Mijlociu este traseul cuprins intre Marea Rosie si granita de nord a Siriei si Libanului. Pe aceasta distanta se gasesc trei mari, ruine, si orasele tel Aviv si Ierusalim. Drumul trece prin cele mai putin aglomerate zone din Israel.
Valea Wadi Rum din Iordania este zona unde ofiterul britanic T.E. Lawrence, „Lawrence al Arabiei”, si-a amplasat un punct de coordonare a operatiunilor militare in timpul revoltei arabe din 1917-1918. Aceasta este cea mai mare vale din tara si atrage turisti prin puternica cultura a beduinilor.
Si Libanul are ca obiectiv turistic o vale, Qadisha, din care se poate ajunge intr-o jumatate de ora cu masina in varful muntelui Libanului.
In Oman, una din regiunile mai cunoscute turistilor, exista peninsula Musandam, cel mai nordic punct al Omanului si cel mai izolat.
Ruinele orasului Meda’in Salah din Arabia Saudita, dar si orasul Apamea din Siria, unul dintre cele mai infloritoare orase al imperiului Roman si Bizantin, cuprinde ruine masive ale cladirilor antice.
O alta regiune care ar putea fi atractiva pentru cei pasionati de drumetii este Al Mahwit, o zona muntoasa din Yemen.