Comuna din România care atrage ca un magnet turiștii din toate colțurile țării! Este vorba despre un Top 5 al celor mai fierbinți destinații din România din care face parte și o comună micuță ce în ultimii ani i-a atras ca un magnet pe turiști.
Aceasta s-a dezvolat enorm spre surprinderea turiștilor care au rămas impresionați de frumusețea sa.
Datorită notorietății pe care a căpătat-o în ultimii ani, comuna Jurilovca, din județul Tulcea, căci despre ea este vorba, a reușit să ajungă pe locul patru în topul realizat de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) .
Destinația care a reușit să se impună în fața altor locuri cu tradiție turistică, este amplasată pe malul complexului lagunar Razelm-Sinoe și adăpostește cetățile Argamum și Enisala.
De-a lungul timpului, turiștii care au trecut prin Jurilovca au rămas impresionați de rezervația de bujori, dar și de vestigiile istorice care răsar semețe în peisajul de basm la Deltei. Însă, acestea nu sunt singurele atracții turistice, podgoriile, renumite pentru vinurile lor, dar și mănăstirile ortodoxe pitorești îi hibnotizează pe truiștii care își doresc să nu mai plece acasă.
Un alt aspect extrem de important este arhitectura tradițională a caselor care îi conferă destinației un farmec aparte. Acestea sunt vopsite în alb și albastru lipovenesc, denumit „Albastru de Jurilovca”.
Mai mult, în fiecare an Jurilovca găzduiește mai multe evenimente precum: Festivalul borșului lipovenesc, la care participă 150.000 de oameni din toată țara, dar și alte evenimente extrem de distractive.
În ultimul an, turismul din Jurilovca s-a dezvoltat rapid, iar din cauza cererii tot mai mari, numărul locurilor de cazare de aici au crescut. Primarul comunei a fost surprins de distincția primită, fiind mândru de evoluția comunei și subliniază importanța menținerii standardelor ridicate.
„Nu mă așteptam niciodată să fim printre primele cinci destinații turistice ale României. Am muncit foarte mult în ultimii 12 ani, comuna a evoluat enorm și a suferit transformări spectaculoase.
N-am făcut toate acestea pentru turism, în primul rând, ci pentru a le oferi localnicilor un nivel de trai adecvat acestui secol. De-abia apoi, existând infrastructură, a început să se dezvolte și turismul”, a spus Eugen Ion, primarul comunei, potrivit cancan.ro.