Turismul din regiunea Orientului Mijlociu au crescut din 2005 cu 18% anual, potrivit unui studiu al companiei Deloitte, citat de Forbes.
Conform aceluiasi studiu, turismul in Orientul Mijlociu va creste, anul acesta, cu 6%, pana la 41 milioane de vizitatori, un interes deosebit inregistrandu-se pentru cazarile la hotelurile de lux.
Noile hoteluri ca Burj Al-Arab din Dubai si Emirates Palace din Abu Dhabi urmeaza un trend demarat la mijlocul anilor ’60, cand arhitectii locali au inceput sa renoveze palatele si vechile manastiri, mizand pe grandios si senzational, ceea ce atrage turistii.
„Un hotel ca Burj Al-Arab, cunoscut in intreaga lume este clar un obiectiv turistic in sine, multi turisti mergend in Emirate doar pentru a-l vizita”, a declarat, pentru DailyBusiness, Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Burj Al-Arab a fost construit in 1999, iar o camera se poate inchiria cu circa 7.000 de dolari pe noapte.
Insa nu doar hotelurile noi, spectaculoase atrag turistii ci si hotelurile din cladiri istorice restaurate cum ar fi Emir Amin Palace Hotel. Cladirea a fost construita de emirul Bashir Shihab al II-lea pentru fiul sau, fiind locuit de emiri timp de secole, in prezent fiind o parte monument local si o parte hotel.