- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Drumul de marmură din România, unic în lume. Turiștii sunt fermecați de frumusețea locului

24 Feb, 19:25 • Fundeanu Madalina
Drumul de marmură din satul Alun, atracție pentru turiștii din întreaga lume. Cu toate acestea, localnicii se plâng și spun că este un „calvar pentru șoferi”.
Drumul de marmură din România, unic în lume. Turiștii sunt fermecați de frumusețea locului

Drumul de marmură din România este unic în lume datorită modului inedit în care a fost construit. Acesta a devenit o mare atracție pentru turiști, conform informațiilor prezentate de adevărul.ro.

Drumul de marmură din satul Alun, atracție pentru turiștii din întreaga lume

Un sat din România, catalogat printre cele mai puțin populate așezări rurale din România, atrage atenția turiștilor datorită drumului său de marmură, de 10 kilometri.

Anul trecut, statul Alun din județul Hunedoara a înregistrat peste 50 de gospodării care au fost locuite rareori. Cu toate acesta, el a devenit o destinație turistică apreciată de către cei care sunt în căutare de peisaje pitorești și autenticitate rurală.

Pe de altă parte, farmecul atracției turistice nu este împărtășit în totalitate de către localnici. Unii dintre aceștia se plâng de condițiile dificile pe care le impune drumul de marmură, descriindu-l ca pe un „calvar pentru șoferi”.

Ai mai putea fi interesat și de: Drumul către Grecia este acum mai scurt! Cel mai lung tunel de autostradă din Bulgaria a fost finalizat

Drumul de marmură din Alun
Drumul de marmură din Alun, sursa: România Liberă

Deși acesta a devenit faimos și căutat de către turiști, mulți localnici ar prefera un „drum normal”, asfaltat, în locul celui plin de gropi și denivelări, care afectează mașinile și limitează viteza de circulație la aproximativ 20 de kilometri pe oră.

Unul dintre localnici a povestit că drumul de marmură a fost construit în anii ’60-’70 pentru transportul blocurilor masive de marmură. Totuși, de atunci, drumul nu a fost reabilitat decât sporadic, lăsându-l într-o stare precară. Localnicii speră la o intervenție pentru a îmbunătăți starea drumului, sau cel puțin la reabilitarea vechiului drum, deși acesta din urmă este aproape impracticabil.

Cu zeci de ani în urmă satul Alun se bucura de o comunitate prosperă, cu aproape 100 de gospodării locuite, o școală și avea chiar și un internat. Camioanele încărcate cu marmură coborau zilnic pe drumul industrial către Govâjdia.

Cu toate acestea, evoluția infrastructurii și schimbările demografice au transformat Alun într-o așezare aproape pustie, iar drumul de marmură rămâne un subiect de dezbatere între turiști și localnici, potrivit sursei citate.

Vezi și alte știri: Bilbor, locul încântător din România cu cel mai curat aer. Destinația ideală pentru relaxare, liniște și drumeții

Urmărește Daily Business pe Google News