- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Elafonisi: Plaja cu nisip roz din Grecia care te va lăsa fără cuvinte | Peisajul e spectaculos

29 Aug, 22:36 • Preda Silvia
Elafonisi, plaja cu nisip roz din Creta. Nisipul este de o nuanță roz strălucitoare, care își schimbă intensitatea.
Elafonisi: Plaja cu nisip roz din Grecia care te va lăsa fără cuvinte | Peisajul e spectaculos

Grecia are plaje cu nisip roz. Una dintre cele mai vizitate de turiști se numește Elafonisi și este printre cele mai frumoase din Europa, scrie villasincrete.

Plaja Elafonisi a fost desemnată de BBC drept una dintre cele mai bune plaje „secrete” din Europa. Cea mai mare parte a plajei Elafonisi este formată din nisip alb – această colorare roz este vizibilă de-a lungul malului iar intensitatea rozului depinde de factori precum vremea și mareea.

Unde sunt plajele roz ale Greciei?

Ambele sunt în Creta, în Chania, situate în Balos și Elafonisi. Plaja roz din Balos este situată într-un loc mirific. Trebuie să faceți drumeții acolo pe jos, fie să luați o barcă. Dar merită! Apele au turcoazul caracteristic pe care vă așteptați să îl găsiți în Bahamas, iar nisipul roz e fin.

Citește și: Românii care fac asta pe plajă sunt „amendați” cu 1.200 de lei pe loc. Patronii de la malul mării fac legea pe litoral

Plaja roz de la Elafonisi este situată într-un grup spectaculos de plaje. Marea de acolo seamănă mai mult cu albastrul tipic al Mediteranei.

Elafonisi, plaja cu nisip roz din Creta
Elafonisi, plaja cu nisip roz din Creta

Ambele plaje roz sunt extrem de populare în rândul turiștilor, deoarece nu sunt doar uimitor de frumoase, ci și extrem de rare.

În întreaga lume, doar șapte plaje prezintă culoarea roz bogată, iar douăsprezece se laudă cu orice fel de nuanță roz.

Elafonisi, plaja roz din Grecia

Două dintre cele șapte, la Elafonisi și Balos, sunt cele pe care le veți găsi în Chania, Creta. Deși extrem de aglomerat în lunile iulie și august, luați în considerare că puteți merge confortabil în Creta din mai până în octombrie.

Nu vă fie teamă să vă rezervați călătoria în afara sezonului pentru a vă bucura, mai scrie villasincrete.net.

Vezi și: Cea mai scumpă plajă din Italia: „Am cheltuit 1200 de euro în 2 zile, doar sezlongurile au fost 140 euro pe zi”