Anul trecut, au plecat in Israel cateva zeci de mii de turisti romani, sarbatorile religioase fiind principalele perioade in care acestia au vizitat „Tara Sfanta”.
Principalele agentii de turism mizeaza anul acesta pe cresteri cuprinse intre 30% si 60% a numarului de turisti care vor pleca in vacanta in Israel, ca urmare a eliminarii vizelor pentru calatoriile turistice ale romanilor in aceasta tara, incepand cu martie 2008.
„Acum este foarte simplu, iti iei un bilet de avion si mergi cu pasaportul, a declarat Alin Burcea, director al agentiei de turism Paralela 45, citat de NewsIn. „In 2007, am avut circa 400 de persoane care au mers in Israel si cred ca in acest an numarul lor va creste la 600-700 de persoane. Numai de Paste si de Craciun avem circa 300 de oameni care pleaca spre Israel”, a mai spus Burcea.
Pachetele turistice in Israel costa 800 de euro plus taxe de avion si cuprind 7 nopti de cazare la un hotel de 4 stele, cu doua mese si ghid inclus.
Operatorii de turism estimeaza ca in 2009, numarul total al romanilor care vor vizita Israelul se va dubla fata de 2008.
Cristian Irimia, directorul de marketing al agentiei de turism J’Info Tours, a declarat ca numarul turistilor romani care solicita serviciile agentiei pentru a merge in Israel este in crestere. In 2007, aproximativ 600 de persoane au mers in Israel cu J’Info Tours.
„Orice scoatere a vizelor a insemnat marirea traficului turistic spre destinatia respectiva”, a mai spus Irimia.
Agentia Marshal Turism estimeaza pentru 2008 o crestere de 30% a turistilor romani care pleaca in Israel ca grup organizat, fata de 2007 cand s-au inregistrat 383 de persoane.
Ambasada statului Israel la Bucuresti a anuntat, miercuri, ca vizele pentru cetatenii romani care calatoresc in Israel in scopuri turistice vor fi anulate incepand cu data de 1 martie 2008.
Ministerul israelian de Interne a luat aceasta decizie in data de 9 ianuarie, iar tipurile de viza pentru munca si studii raman in continuare valabile.
Ministerul Turismului din Israel a anuntat ca in 2007 s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de turisti din Europa de Est si in mod special a numarului de turisti romani.
Astfel, daca in 2005 Israelul a fost vizitat de 10.000 de turisti romani, in primele 10 luni ale anului 2007, numarul acestora aproape s-a dublat, ajungand la 19.000.