„În trecut, capitala României a avut o reputație proastă – cunoscută atât pentru străzile sale blocate în trafic, cât și pentru blocurile sale de apartamente din beton – dar în ultimul deceniu a scăpat în cele din urmă de cătușele sale din epoca sovietică pentru a rivaliza chiar și cu orașe precum Praga și Budapesta,” își începe articolul jurnalistul britanic.
Recomandarea cotidianului britanic este în primul rând pentru barurile și cafenelele vestite din Capitala României
„În prezent, abundă barurile în aer liber și cafenelele ”hipster”, iar bucătari români renumiți, precum Alex Petricean (fost la Noma din Copenhaga), au fost atrași să se întoarcă în oraș pentru a deschide restaurante acasă,” scrie cotidianul.
Articolul le recomandă britanicilor vizitarea multor clădiri, situate mai ales în centrul Capitalei, pe lângă care bucureștenii trec nepăsători: clădirile istorice, care au scăpat miraculos demolărilor din perioada comunistă:
„Și, în ciuda eforturilor fostului dictator al țării, Nicolae Ceaușescu, de a distruge cu buldozerul porțiuni de clădiri vechi de secole, este totuși posibil să găsești străluciri din fosta glorie a Capitalei în venerabilele sale muzee și vile acoperite cu teracotă”. mai scrie cotidianul
The Suday Times recomandă Capitala României ca o destinație bună pentru un city break mulțumită prețurilor mici, în comparație cu cele ale britanicilor, și rutelor aeriene facile.
„În zilele noastre, Bucureștiul este unul dintre cele mai accesibile city break-uri din Europa – România folosește leul mai degrabă decât euro – și acest lucru, combinat cu zborurile zilnice din Londra și o nouă rută iminentă de două ori pe săptămână din Cardiff înseamnă că acum este momentul perfect pentru a merge,” recomandă articolul.
Balconul unde Nicolae Ceaușescu a ținut ultimul lui discurs:
„Cel mai bun mod de a vă orienta este într-un tur pe jos. O plimbare privată cu un ghid local vizitează locurile cheie, inclusiv balconul pe care Ceaușescu și-a ținut discursul final și fostul sediu al poliției secrete, care are găuri de gloanțe din epoca revoluției.”
Parcul Natural Văcărești:
„În urmă cu treizeci de ani, Vacarești – un cartier neterminat pe o mlaștină recuperată – zăcea abandonat când regimul lui Ceaușescu a căzut. Natura a înflorit de atunci și datorită voluntarilor acest parc natural de 450 de acri este acum o zonă umedă urbană protejată, unde veți găsi vidre, peste 180 de specii de păsări și un copac plantat de regele Carol al III-lea.”
Micii din Piața Obor:
„În nord-estul orașului, piața zilnică de alimente din Piața Obor este cel mai bun loc pentru a încerca cârnații fără membrană din România – mici. Aici există o piață din anii 1940, dar actuala hală a fost deschisă în 2011 și este plină de contoare de fructe, legume, brânză și carne, în mare parte de la fermieri și producători locali”
Muzeul Național de Artă
„Muzeul Național de Artă este găzduit într-o clădire uriașă, cu coloane, care a fost cândva palatul regal. Sălile sale cavernoase sunt de obicei lipsite de aglomerație și conțin colecții de iconografie religioasă medievală salvată din bisericile demolate din București și lucrări ale lui Nicolae Grigorescu, considerat a fi fondatorul artei moderne românești.”
Muzeul Antipa:
”Cu schelete antice de elefanți și scene reconstituite ale vieții sălbatice, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este un succes sigur pentru familii. Expozițiile includ păsări migratoare și triburi timpurii cu explicații utile în engleză”
Muzeul Satului:
„Muzeul Satului este o colecție în aer liber de clădiri adunate din toată țara care au fost reconstruite pe malul Lacului Herăstrău din nordul orașului. De la mori de apă la cabane cu acoperiș cu iarbă, este o perspectivă fascinantă asupra istoriei rurale a României”