- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Este anunțul momentului pentru românii care vor să viziteze Salina Praid. Ce prețuri sunt pentru restul anului 2024

22 Aug, 08:31 • Bumbeneci Diana
Salina Praid poate fi vizitată și restul anului de turiști din toată lumea. Ce bilete va trebui însă să plătiți pentru restul perioadei din an.
Este anunțul momentului pentru românii care vor să viziteze Salina Praid. Ce prețuri sunt pentru restul anului 2024

Salina Praid

este una dintre cele mai vizitate saline din Europa. Aceasta reprezintă și un loc preferat al celor care doresc să scape de temperaturile ridicate din termometre și să se bucure de o zi în zona cu aer sărat purificator. În prezent, salina din județul Harghita a venit cu o schimbare majoră pentru turiști atunci când vine vorba despre prețurile biletelor și despre orarul de vizitare.

Cât te costă o zi la Salina Praid

Sunt foarte multe obiective turistice care atrag vizitatorii an de an, în România, iar salinele se află mereu în top deoarece nu sunt ușor de găsit în orice țară, iar o vizită la salină îți poate aduce numeroase beneficii atunci când vine vorba despre îmbunătățirea stării de sănătate.

Salina Praid
Salina Praid

Cum a devenit Salina Praid un punct de atracție pentru turiști

De ani întregi, Salina Praid a devenit o atracție importantă pentru turiști, mai ales în timpul sezonului cald, atunci când afară temperaturile sunt extrem de ridicate, dar sub pământ este o climă numai bună pentru relaxare. Turiștii vin aici nu doar pentru a scăpa de caniculă, ci și pentru a se bucura de o salină spectaculoasă. De altfel, în interior sunt amenajate spații speciale pentru copii, pentru cei care vor să se relaxeze și, de ce nu, pentru cei care vor să aibă o experiență inedită.

În prezent, salina este precum un mic oraș subteran, care se întinde pe o suprafață de 1.300 de metri pătrați. Turiștii se pot bucura de galerii, o bibliotecă, locuri de distracție, de baze de tratament și chiar și de o cafenea. Turiștii se pot relaxa și la o sesiune de șah sau biliard. Desigur, mai există o facilitate: accesul turiștilor se poate face, acum, și cu autobuzele electrice, care nu emit gaze de eșapament și reprezintă o alternativă prin care să se reducă emisiile de CO2. Distanța parcursă cu autobuzul este de 1,5 km.

Salina Praid
Salina Praid

Ai mai putea citi: Salina Praid s-a scufundat. Ministerul Economiei recomandă turiștilor să evite zona

Pentru a intra la salină trebuie, desigur, să și plătești. În fiecare zi, mii de oameni vin să viziteze salina din județul Harghita. Un bilet de intrare pentru copii costă 35 de lei. În cazul adulților, biletul este de 50 de lei. Există un abonament pe care turiștii îl pot plăti, dacă doresc să faciliteze de tratament. Abonamentul este pe minimum 5 zile și se plătește suma de 40 lei/zi/adult.

Salina Praid
Salina Praid

Avem turişti în fiecare zi, avem peste 3.000 de oameni. Când vremea nu e atât de bună, atunci poate mergem până la 5.000. Avem autobuze noi, electrice, patru autobuze circulă permanent, deci turiştii nu trebuie să aştepte foarte mult pentru a intra în salină”, spune Kenesi Szilard, responsabil turistic, potrivit Observatornews.ro.

Salina Praid
Salina Praid

Tot anul acesta, în urmă cu două luni, au fost efectuate o serie de lucrări la salină, din cauza infiltrațiilor de apă. Motiv pentru care, în perioada respectivă, turiștii nu au avut posibilitatea să viziteze salina.

Ai mai putea citi și: Se dă startul ajutoarelor financiare umflate de la stat! Cine primește 50.000 de euro fonduri nerambursabile

 

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult