„Anul 2010 este un an extrem de volatil, lucrurile se misca intr-un ritm alert pe piata romaneasca si nu numai. Oricum, pentru hotelul pe care il vom deschide in cea de-a doua jumatate a anului si unitatile food&bar ne asteptam ca, in primul lor an de activitate, sa genereze o cifra de afaceri de peste 2,8 milioane euro”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Daniel Ticu, director divizie „Food& Beverage” Europa Group.
In acest an, compania are in plan lansarea a minim inca 4 locatii pe segmentul food&bar- alte pub-uri, restaurante.
In martie, compania a deschis in centrul Capitalei primele unitati food & bar proprii din Romania, respectiv Dirty Harry’s Irish Pub si Trattoria Fedelini.
„Ca orice investitor ne dorim sa intram pe profit cat mai repede cu putinta, insa depinde foarte mult si de contextul economico- financiar in care ne aflam in acest moment”, a mai spus Daniel Ticu.
El a mentionat ca segmentul food&bar are un potential foarte bun in Capitala, mai ales in Centrul Vechi (in perioada de vara), asa incat „unitatile respective au toate sansele de a intra pe profit operational dupa primul trimestru de activitate”.
Europa Group este un important dezvoltator regional, cu sediul central la Vilnius, in Lituania.
Fondata in anul 2000, Europa Group Investment activeaza pe doua segmente principale: dezvoltare si administrare hoteliera si, respectiv, dezvoltarea de proiecte imobiliare. In anul 2010, Europa Group a lansat o noua linie de business- food&bar, prin care va detine si va opera locatiile respective.
In Romania, Europa Group detine in portofoliul sau de investitii mai multe proiecte rezidentiale – intre care Brilliant Condominium, City Center si o cladire istorica – in curand un hotel de patru stele, Europa Royale Bucharest.