- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Furnicar de turiști la Mamaia, în ciuda prețurilor mult prea mari. În Grecia prețurile sunt la jumătate

18 Jun, 16:38 • Alexe Raluca
Românii se înghesuie pentru a umple unitățile de cazare din Mamaia și Eforie în sezonul estival. Costul mediu al unui pachet de cazare ajunge până la 2.400 de lei pe noapte. Ca o comparație, în Thassos tarifele sunt la jumătate.
Furnicar de turiști la Mamaia, în ciuda prețurilor mult prea mari. În Grecia prețurile sunt la jumătate

Ritmul rezervărilor în stațiunile de pe litoralul Mării Negre a înregistrat o creştere cu 40% doar în ultima săptămână, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecu. Există momente în care existp cereri de rezervare și la 10 secunde.

Citește și: Cât costă un sejur în mini-vacanța de Rusalii la Marea Neagră? Bulgarii vin cu oferte și cu 25% mai mici decât românii

Furnicar de turiști la Mamaia, în ciuda prețurilor mult prea mari

Pentru lunile iulie și august, durata medie a sejurului este de 4-5 nopţi, iar valoarea medie a pachetului turistic este de 2.408 lei, după cum arată datele de pe Litoralulromanesc.ro.

„Temperaturile ridicate din ultima vreme şi ofertele bune la cazări îi determină pe românii care nu şi-au făcut încă planuri de vacanţă să îşi rezerve sejururi pentru acest sezon în hotelurile de la Marea Neagră. Cifrele Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de turism, arată că în ultima săptămână ritmul rezervărilor a înregistrat o creştere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind momente în care se înregistrează o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde”, informează reprezentanții celui mai mare turoperator.

Așadar, un număr mare de români alege să plătească, în medie, chiar și 500 de euro pentru a merge mai puțin de o săptămână la Mamaia, Eforie, Neptun sau Jupiter. Un ajutor pentru cei ce își doresc un sejur pe litoralul românesc este primirea cardurilor de vacanță în valoare de 1.600 de lei, comparativ de 1.450 lei cât a fost în 2023.

Ca o comparație, în Thassos, prețul pentru 5 nopți de cazare pentru 2 adulți, în perioada 15 – 20 iulie, pornește de la 1.207 lei pe noapte la o pensiune de 3 stele, adică cu 50% mai ieftin decât pe litoralul românesc. În Halkidiki, de asemenea, prețul pentru 5 nopți de cazare pentru 2 adulți, în perioada 5 august – 10 august, pornește de la 1.281 lei la o pensiune de 3 stele, conform Booking.com.

Citește și: Câți bani trebuie să ai la tine dacă pleci în vacanță în Grecia, în 2024. Cât costă o bere la draft, o cafea sau un șezlong pe litoralul grecesc