- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Grecia, locul în care insulele de vis sunt scoase la vânzare. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o bucățică de paradis

15 Jul, 22:01 • Amarie Giorgiana
Grecia este recunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță atât de români, cât și de alte naționalități din Europa și nu numai. Peisajele, plajele, gastronomia și tradițiile îi fac pe unii să își dorească să se mute definitiv aici.
Grecia, locul în care insulele de vis sunt scoase la vânzare. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o bucățică de paradis

În fiecare an, milioane de turiști vizitează insulele din Grecia. Numai în 2023, peste 1,3 milioane de turiști români au ales să își petreacă vacanța de vară în Grecia, potrivit Business Magazin. Mulţi aleg destinaţiile din nordul Greciei, precum Thassos, Halkidiki, Paralia Katerini, Kavala, Samothraki, unde se poate ajunge uşor cu maşina, fiind un mijloc de transport preferat de românii care merg în vacanţele în Grecia. Cu toate acestea, insulele Lefkada, Skiathos, Zakynthos, Creta, Rodos, Santorini, Mykonos au început să devină tot mai populare în rândul românilor.

Grecia, locul în care poți avea propria ta insulă

Pe lângă români, în fiecare an, milioane de vizitatori aleg vacanțelele pe  insulele grecești, printre cele mai populare fiind Corfu, Lefkada, Creta, Zakynthos și Thassos. Unele dintre aceste locații sunt cunoscute pentru liniștea lor desăvârșită. În plus, pentru cei care visează la o insulă proprie, există opțiuni tentante pe piață. La sfârșitul anului 2023, Grecia a pus în vânzare zece insule, cu prețuri între 2 și 8 milioane de dolari, potrivit Playtech.

Spre exemplu, Insula Makri din Grecia, situată la 30 de kilometri est de Kefalonia și la 60 de kilometri nord-vest de Patras, este una dintre cele mai scumpe, având un preț de 8 milioane de euro. Cu o suprafață de aproape un kilometru pătrat, această insulă este acoperită în mare parte de păduri, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru potențialii cumpărători.

Pe de altă parte, insula Kouneli, mai mică și mai accesibilă, se vinde pentru 4 milioane de euro. Aceasta are doar 250 de metri pătrați, oferind 23 de acri de teren înclinat, plaje stâncoase și vegetație mediteraneană.

Cele mai scumpe insule de lux din Grecia: Omfori, Dulichium și Nordica din Egeea

Grecia are între 1.200 și 6.000 de insule și, cu toate că Guvernul grec nu a confirmat un număr exact, zeci de insule private sunt scoase la vânzare anual. Printre acestea se numără:

Insula Omfori – la prețul de 50 de milioane de euro. Situată în Marea Ionică, această insulă are o suprafață de 4.500.000 de metri pătrați și este parțial dezvoltată, având o singură construcție. Potrivit Private Islands Online, viitorii proprietari ar putea obține licențe de construcție suplimentare dacă pot demonstra că investiția este viabilă.

Insula Dulichium – la prețul de 40 de milioane de euro. Aceasta este cea mai mare insulă privată disponibilă pe piață în Grecia, cu o suprafață de 5.400.000 de metri pătrați. Deși nu este dezvoltată, insula oferă un potențial uriaș pentru transformarea într-o destinație exclusivistă.

Insula Nordică din Egeea – la prețul de 35 de milioane de euro. Situată la doar 30 de minute de Atena, cu barca, această insulă de 348.029 de metri pătrați a atras deja interesul mai multor iubitori de natură. Proximitatea sa față de capitală o face o opțiune atractivă pentru investiții.

Citește și: Preț unic pentru vacanță! Insula din Grecia unde poți sta 7 zile cu doar 290 de euro

În fiecare an, piața pentru insulele grecești private se extinde, oferind oportunități de investiție pentru cei care își doresc o parte din acest paradis. Fie că ești în căutarea unei insule pentru a dezvolta o stațiune de lux sau pur și simplu vrei un loc izolat unde să evadezi, opțiunile sunt variate.

Citește și: Prețuri incredibile la Skala Beach din Thassos! Nu oricine își mai permite un concediu în Grecia: „Sunteți burghezi bine de tot dacă dacă dați banii ăștia”

Tags: