Greșelile pe care pasagerii care circulă cu avionul le fac cel mai des. Așadar, o primă recomandare ar fi să nu dormiți cu lumina aprinsă deasupra capului. Dacă vorbim despre un zbor pe distanțe lungi, acest gest e complet inutil și, mai mult, i-ar putea deranja și pe ceilalți care vor să tragă un pui de somn. Dacă vreți să aveți lumină, puteți folosi fără probleme telefonul mobil.
Citește și Cererea pentru transport intermodal, mai mare cu 50%. Rețeaua feroviară rămâne o problemă
În plus, un alt obicei prost la care apelează mulți români când pleacă în concediu cu avionul e să vorbească la telefon cu voce tare. „Modul avion” de pe telefonul mobil a fost inventat fix pentru astfel de situații. În cazul în care aveți o urgență, îi puteți trimite mesaje scrise celui cu cre vreți să vă conversați.
Citește și Localitatea din România care va fi monitorizată cu drona. Autoritățile vor să afle cine „fură” apa. 40% din cantitatea din reţea nu este facturată
Iată greșelile cel mai des întâlnite pentru cei care călătoresc cu avionul
- Mulți pasageri nu sunt atenți sau chiar ignoră ce le transmit însoțitorii de zbor. Meseria de stewardesă e foarte importantă, la fel și mesajele pe care le transmite călătorilor.
- Își prind bagajele de roți. Nu e deloc o idee bună să vă sprijiniți valizele pe partea cu roțile deasupra capului. Există riscul să cadă și alți pasageri să fie accidentați. Nu e deloc indicat să le orientați astfel, cel mai bine e să aibă o poziție fixă din care nu pot aluneca.
- Umblă la geamul altor pasageri fără să întrebe. Dacă nu ați plecat cu prietenii, gândiți-vă că nimănui nu-i place să fie deranjat în acest fel. Respectați-le spațiul și încercați să stați liniștit și să vă limitați doar la locul vostru.
- Își înclină scaunul fără să-l anunțe pe celălalt. În cazul în care ești obișnuit să circuli cu mașina personală, este foarte probabil să ai tendința de a-ți regla scaunul. Nu uita că în avion, lucrurile stau altfel. Dacă îți muți poziția scaunului, recomandat este să vorbești și cu cel pe care l-ai putea deranja. Măcar să-l anunți ce ai de gând. Astfel, nu doar că dai dovadă de politețe, dar stai și departe de accidentări sau conflicte în timpul zborului.
- Apăsarea ecranelor tactile. Atunci când rămâi fără baterie la telefon sau ești, pentru prima dată, în avion, vei avea tendința să faci astfel de năzdrăvănii. Nu este recomandat. Lasă tabletele pentru situațiile în care chiar ai nevoie de ele, așa cum ți-a explicat însoțitorul de zbor înainte de decolare.