Saptamana trecuta, 96% din personalul de bord a votat in favoarea acestui protest.
Pe parcursul discutiilor purtate pana acum intre sindicatul T&G si British Airways, sindicatul a cerut marirea salariilor cu 18% si relaxarea conditiilor de obtinere de concediu, pentru ca angajatii sa poata avea concediu timp de 22 de zile pe an. In prezent, angajatii au in medie concedii anuale de circa 12 zile.
Reprezentantii British Airways au considerat aceste solicitari nerezonabile si nu au reusit sa gaseasca o solutie problemei. De aceea compania aeriana a solicitat sprijinul seviciului de mediere a relatiilor de munca Advisory Conciliation and Arbitration Service (ACAS) pentru a evita declansarea grevei.
De asemenea, compania britanica va analiza impactul pe care il va avea greva asupra programului de zbor. Începand cu 24 ianuarie, compania intentioneaza sa furnizeze mai multe informatii despre masurile care vor fi aplicate, urmand ca informatiile sa fie reactualizate permanent.
Reprezentantii companiei au declarat ca suplimentarea personalului si a diurnelor aferente acestora ar genera o majorare a costurilor anuale cu 37 de milioane de lire sterline (56,39 milioane de euro).
In cazul in care greva va avea loc, pasagerii British Airways isi vor putea modifica optiunile sau isi vor primi banii inapoi pentru biletele neutilizate, conform reprezentantilor British Airways Romania & Moldova.