Gradul de ocupare al hotelurilor din Romania s-a redus in luna ianuarie cu 30% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit firmei de consultanta STR Global.
Intr-un studiu al companiei Deloitte, publicat la inceputul lunii martie, rata de ocupare a hotelurilor din Bucuresti a inregistrat anul trecut una dintre cele mai mari scaderi din Europa, coborand cu 19,6% la 57%, din cauza deteriorarii increderii consumatorilor, lipsei de finantare si diminuarii cheltuielilor de afaceri.
„In acest context, tendinta hotelierilor a fost de a scadea tarifele pentru a mentine gradul de ocupare, insa acestia ar trebui sa invete din greselile celorlalti care au avut de suferit dupa acest demers. S-a observat ca in cazul in care un hotel scade preturile, revenirea la tariful initial dureaza cativa ani”, a precizat Brenadette Kolai, directorul de vanzari al companei de consultanta STR Global, citat de NewsIn.
La randul sau, Sorin Ionescu, managerul Fivestar Hospitality, a precizat, dand ca exemplu un studiu international, ca hotelurile care au scazut tarifele in urma diminuarii gradului de ocupare au inregistrat scaderi ale fluxului de clienti, in timp ce unitatile care si-au mentinut preturile au intregistrat o crestere a numarului de clienti.