Delegatiile oficiale prezente la summit-ul NATO vor fi cazate la Marriott, Intercontinental, Hilton, Capsa, Radisson Sas, Ramada Majestic, Best Western Park, Sofitel, Ramada Plaza, Golden Tulip, Howard Johnson, Novotel si Crowne Plaza.
Aceste hoteluri vor castiga in total 1,4 mil. euro pe zi in aceasta perioada doar din cazarea delegatiilor, potrivit unor informatii anterioare, facute publice de coododonatorul Summit-ului NATO, Victor Micula.
„Tarifele sunt mai mari in aceasta perioada pentru ca hotelierii sunt obligati sa pastreze libere camerele rezervate pentru delegatiile oficiale cu una-doua zile inainte si o zi dupa, din motive de securitate, ceea ce determina niste pierderi care sunt ajustate prin cresterea tarifului”, a explicat Vasilescu.
„Procentele cu care tarifele cresc variaza in functie de hotel si de dinamica negocierilor cu reprezentantii delegatiilor, fiind cuprinse intre 40 si 60%”, a adaugat Vasilescu, precizand ca in aceasta perioada tariful mediu pentru un hotel de 4 stele este 300 de euro, in timp ce pentru unul de 5 stele este de 400 euro.
„Vorbim evident de preturile de lista si nu de contractele negociate. Delegatiile nu platesc zilele in care nu stau acolo, acest lucru ar fi dublat tarifele, ci doar un spor pentru zilele in care camerele sunt tinute libere”, a precizat Vasilescu.
Reprezentantii Howard Johnson au spus pentru DailyBusiness ca toate datele referitoare la delegatiile oficiale sunt confidentiale.
Victor Micula, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe si coordonatorul Summit-ului NATO, a precizat ca ofertele hotelurilor au plecat de la 100 de euro pe noapte pana la aproape 600 de euro pe noapte, diferenta de pret fiind data de nivelul de confort.
Oficialul MAE a amintit ca au fost rezervate in total 3.800 de camere in Bucuresti, desi ministerul stia ca necesarul este de doar 2.800, dar aceasta a dat posibilitatea unei marje de manevra in ceea ce privea optiunile de cazare a delegatiilor tarilor care vor fi prezente la summit. Cele 1.000 de camere ramase sunt destinate jurnalistilor.
„Bucurestiul este foarte flexibil la tarife, in perioadele foarte aglomerate, in care au loc evenimente importante, tarifele cresc foarte mult, iar in perioadele obisnuite revin la tarifele standard”, a precizat Vasilescu.
In ceea ce priveste personalul calificat, Vasilescu considera ca hotelurile de la trei stele in sus nu au probleme in acest sens, reusind sa-si fidelizeze personalul.