Acest lucru s-a datorat congresului dedicat interventiilor chirurgicale cardiologice, organizat o data la 4 ani in Viena.
Astfel, influxul a mai mult de 25.000 de cardiologi in capitala Austriei a permis hotelierilor sa creasca rata de ocupare cu aproximativ 4,7%, pana la o medie de 88,9%, in timp ce venitul pe camera a urcat cu 38,2%.
Urmatoarea in topul oraselor europene din punctul de vedere al cresterii profitului brut pe camera de 16,7% este capitala Germaniei, Berlin.
Aceasta evolutie pozitiva in cazul Berlinului s-a datorat incetinirii ritmul de deschidere a noi hoteluri si pentru ca turismul pe segmentul business a inregistrat o crestere puternica in ultima vreme, explica realizatorii studiului.
Rata de ocupare cea mai ridicata s-a inregistrat in Amsterdam, 89,6%.
Moscova a fost ca si in alte luni, cel mai profitabil oras in ceea ce priveste hotelurile, in ciuda scaderii venitului pe camera, in special pentru ca rata de ocupare a scazut cu 3,5 procente, pana la o medie de 79.5%. Paris si Londra au fost urmatoarele cele mai profitabile orase.
Budapesta a inregistrat pentru prima oara din aprilie o crestere, rata de ocupare urcand cu 2,3%, pana la o medie de 85%, in crestere cu aproape 15 puncte procentuale fata de anul trecut.