- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Insula din Grecia mai puțin populară, unde găsești cele mai mici prețuri. „Am ajuns într-un mic colț de Rai”

16 Jul, 12:34 • Cornel Ghimeșan
O mulțime de români își petrec concediile de vară în Grecia. De ani de zile aceasta e țara preferată a românilor când vine vorba de vacanța de vară.
Insula din Grecia mai puțin populară, unde găsești cele mai mici prețuri. Am ajuns într-un mic colț de Rai

Anul acesta, prețurile nu sunt pentru toate buzunarele. Și, totuși, există o insulă din Grecia cu tarife considerabil mai mici comparativ cu Thassos, Halkidiki, Mamaia sau Costinești.

Insula din Grecia unde totul e mai ieftin decât în România

O turistă care a revenit recent din vacanță a dezvăluit ce sume a plătit pentru cazare, mâncare, șezlong și alte lucruri pentru care a cheltuit bani.

Cine dorește să se bucure de apă curată, plaje și peisaje superbe, dar nu cu la fel de multă aglomerație ca în Thassos, Halkidiki, Skiathos, Corfu sau Santorini, pot încerca un sejur pe insula Lesbos din Grecia.

Citește și Vacanțele românilor în Grecia, distruse de hoți. Tâlharii iau tot pe ce pot pune mână, chiar în plină zi

Nu e fel de populară ca cele mai sus menționate, dar Lesbos are o mulțime de lucruri frumoase de oferit pentru turiști.

„Am ajuns într-un mic colț de Rai! Este vorba despre o insulă mai puțin cunoscută din Grecia, de care efectiv m-am îndrăgostit. Mereu mi-au plăcut locurile mai puțin aglomerate, unde mă pot bucura de peisaje și plaje fără să mă bat pe șezlonguri sau locuri de parcare. Lesbos este o insulă superbă, cu peisaje de vis! Mai mult decât atât, este o destinație extrem de accesibilă!”, a spus Aurelia Teslaru pe Instagram.

Pentru un sejur de șapte zile pe insula Lesbos din Grecia, românca a cheltuit 290 de euro, adică 1.500 de lei. Suma a inclus cazarea și zborul de o oră și jumătate din București. Mâncarea a fost, de asemenea, foarte ieftină, românca a plătit opt euro, adică aproximativ 40 de lei, pentru o masă, la care a încercat multe preparate tradiționale.

Ea a mai precizat că dacă faci consumație, ai șezlongul gratuit.

„O vacanță de o săptămână pe această insulă, cu zbor, cazare și transferuri incluse, începe de la 290 de euro de persoană! Asta înseamnă 41 de euro pe zi! Este rar să găsești astfel de oferte pe insulele grecești cunoscute! Recomand din toată inima o vacanță în Lesbos”, a mai precizat românca.

Pe litoralul românesc, prețurile sunt mult mai mari. În Mamaia, spre exemplu, o singură noapte de cazare ajunge și la 600 de lei, iar pentru o masă se plătește între 150 și 200 de lei. Un șezlong în Mamaia, în luna iulie, ajunge la 60 de lei de persoană, iar în Mamaia Nord, poate să coste chiar și 180 de lei.

Prețuri la restaurante din Mamaia

  • Supă cremă de ciuperci: 32 lei
  • Șaorma: 40 lei
  • Ciorbă pescărească storceag: 50 lei
  • Ciorbă de burtă cu ardei și smântână: 40 lei
  • Saramură de crap cu mămăligă: 55 lei
  • Crap cu mămăligă și mujdei: 50 lei
  • Șnițel cu piure de cartofi și salată: 40 lei
  • Hamsii cu mujdei și mămăligă: 40 lei
  • Pizza: între 40 și 80 de lei
  • Burger: 60 lei
  • Clătite: 25 lei.

Citește și Coșmarul trăit de turiștii din Grecia: „Parcă ai fi în apocalipsă sau într-un film de război”

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult