Nascut in satul turistic Senigallia, aproape de Ancona pe malul Marii Adriatice, Savini s-a mutat la Roma, inca de la o varsta frageda.
Savini a urmat cursurile scolii hoteliere si a obtinut la finalul celor cinci ani de studiu diploma in specializarea management culinar.
Timp de 10 ani, Savini a condus impreuna cu sotia sa propriul restaurant din orasul Senigallia.
In 2006, Savini a decis sa-si extinda orizonturile si sa impartaseasca din experienta sa in ceea ce priveste bucataria italiana. Dupa ce a petrecut doi ani la Saint Petersburg, in Rusia, Savini a acceptat postul de executive chef la Hilton Imperial Dubrovnik, Croatia.
Primul proiect al lui Savini in noul rol va fi redeschiderea restaurantului Roberto?s, care in acest moment este in plin proces de renovare.
Grupul hotelier Hilton cuprinde brand-uri ca Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton si Hilton Grand Vacations.
Reteaua de unitati a grupului este formata din peste 3.600 de hoteluri cu 600.000 de camera, prezente in 82 de tari.