- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Locuri de vizitat în weekend, pe lângă București! Nu mulți știu de acest loc parcă desprins din povești

26 Jun, 14:49 • Alexe Raluca
Dacă vrei să pleci din oraș în weekend, o alternativă bună și nu foarte departe de București este lacul Scropoasa din Dâmbovița. Se află la doar două ore de Capitală și cu siguranță te va uimi cu frumusețea lui naturală.
Locuri de vizitat în weekend, pe lângă București! Nu mulți știu de acest loc parcă desprins din povești

Lacul Scropoasa este o bijuterie naturală, devenită deja faimoasă pe internet. Se află la doar două ore depărtare de București, fiind la îndemâna oricui vrea să scape, măcar puțin, de agitația din oraș. Ca să ajungi aici traversezi mai multe trasee turistice superbe, desprinse parcă din povești. De departe, însă, cel mai frumos peisaj poate fi văzut atunci când ajungi în proximitatea lacului.

Citește și: Lacurile din București, pline de bacterii periculoase. Ce boli riscă cei care se scaldă

Locuri de vizitat în weekend, pe lângă București

Traseul de parcurs până la Lacul Scropoasa, cât și zona acestuia, te vor impresiona. Nu doar că vei avea poze minunate de postat pe rețelele sociale, dar te vei umple de liniște interioară și te vei întoarce mai relaxat ca oricând.

Lacul Scropoasa este unul dintre locurile unice ascunsă în inima Munților Bucegi. O destinație încântătoare pentru iubitorii de natură și aventură, acesta se află la doar două ore de agitația Bucureștiului. Lacul se află la o altitudine de 1.197 de metri și se întinde pe o lungime de 2,5 km, având o suprafață lucioasă, de un verde-smarald. Peisajul înconjurător, de asemenea, taie respirație și depășește orice așteptare.

Cu o adâncime de aproximativ 10-15 metri și o cădere impresionantă de 304 de metri, Lacul Scropoasa este un lac de baraj artificial construit în anul 1929. Scopul său principal este de a asigura regularizarea săptămânală a râului Ialomița. Cu un volum de apă de aproximativ 0,55 milioane de metri cubi, acest lac este o sursă importantă de energie hidroelectrică.

În 1936, la Dobrești, a fost construită prima hidrocentrală românească, care, la acea vreme, a fost cea mai mare hidrocentrală din țară în ceea ce privește puterea instalată, conform CaTine.ro.

În apropierea lacului există două unități de cazare, precum și locuri de camping atât pe malul lacului, cât și în împrejurimi. Din păcate, însă, acum nu mai există posibilitatea de a campa sau de a te caza în zonă. Cabana Scropoasa pare acum o ruină, însă prinde viață de fiecare dată când cineva ajunge în zonă.

Dacă, totuși, vrei să vizitezi acest loc, te poți caza în Sinaia sau Bușteni, fiind foarte aproape de lac.

Citește și: Prima plajă urbană artificială dintr-o capitală europeană s-a deschis la București. Tarifele, scăzute semnificativ la doar o săptămână de la inaugurare