- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Prețuri minivacanță Rusalii în Delta Dunării. Cât scot românii din buzunar pentru cazare și excursii

22 Jun, 10:20 • Cornel Ghimeșan
A venit momentul mult așteptat pentru români, minivacanța de Rusalii. Oamenii și-au făcut deja planuri din timp și abia așteaptă să profite de zilele libere.
Prețuri minivacanță Rusalii în Delta Dunării. Cât scot românii din buzunar pentru cazare și excursii

Prețuri minivacanță Rusalii în Delta Dunării. În 2024, sărbătoarea de Rusalii are loc în data de 23 iunie, care pică într-o duminică, iar a doua zi, luni, 24 iunie, e liberă pentru bugetari.

Sectorul turistic se bucură de un număr record de rezervări în această perioadă, mai ales că multe unități de cazare din România au pregătit oferte speciale pentru a atrage cât mai mulți turiști. Dar chiar și așa, prețurile nu sunt pentru toate buzunarele.

Citește și Românii pleacă în concedii la Eforie sau Mamaia chiar dacă prețurile au crescut în 2024. Cazarea pe litoralul românesc, mai scumpă decât în Thassos

Cei mai mulți români pleacă pe litoralul românesc, dar și la munte sau în Delta Dunării. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, hotelierii au dat o mână de ajutor românilor și gândit tot felul de pachete, unele din ele la ofertă.

În momentul de față, la majoritatea unităților de cazare din Deltă rezervările sunt deja făcute, nu prea se mai găsesc camere libere. După cum spuneam, prețurile sunt pentru toate buzunarele. Spre exemplu, prețul pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele din Murighiol este de 345 de lei. La un hotel de patru stele dintr-o comună din Tulcea, prețul pornește de la 600 de lei.

La pensiunile din Deltă prețurile sunt mult mai accesibile. Ele pornesc de la 195 de lei și pot ajunge până la 300 de lei, multe având mic dejun inclus.

În resorturi din Delta Dunării prețurile sunt ceva mai mari. Spre exemplu, un pachet de trei nopți, în perioada de Rusalii, la un resort popular din Deltă ajunge la 2.000 de lei de persoană. Oaspeții au și unele mese asigurate, acces la terenuri de fotbal și volei, piscină, plajă, pot participa la clase de gătit și la degustări de vinuri.

Cât costă excursiile cu barca în Delta Dunării

Cele mai atractive activități din Deltă sunt, desigur, excursiile. Și aici, prețurile sunt în funcție de timpul dorit și de zonă.

Spre exemplu, o excursie la Mila 23 (de 4 – 5 ore) costă 200 de lei de persoană. Una la Mila 23 și Letea (de 7 – 8 ore) îi costă pe români 250 de lei de persoană. O excursie mai lungă, de 9 – 10 ore, la Mila 23, Letea, Sulina, Marea Neagră implică un cost de 300 de lei de persoană.

Un alt traseu extrem de complex, care include vizitarea zonei de lacuri, de canale, satul Caraorman, satul Sfântul Gheorghe, și are o durată de 8 – 9 ore costă 300 de lei de persoană. Acest traseu are și un serviciu opțional (prânz oferit de localnici la un punct gastronomic local).

  • Meniu pește: 80 lei/persoană
  • Meniu pui: 50 lei/persoană
  • Meniu vegetarian: 50 lei/persoană

Citește și Cel mai frumos oraș din Creta și cele mai spectaculoase plaje. Mulți români merg acolo an de an

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult