- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Miturile care induc călătorii în eroare atunci când cumpără bilete de avion. Cum pot românii să călătorească mai ieftin, în mod real?

18 Oct, 14:11 • Bumbeneci Diana
Potrivit datelor Vola.ro, se pare că, în cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. De asemenea, specialiștii spun că între orele 18:00 și 20:00 este mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine.
Miturile care induc călătorii în eroare atunci când cumpără bilete de avion. Cum pot românii să călătorească mai ieftin, în mod real?

COMUNICAT: Rezervarea unui zbor poate fi o adevărată provocare atunci când ne dorim să găsim cea mai bună ofertă pentru nevoile noastre de călătorie. Mai mult decât atât, într-o eră în care primim informații din toate direcțiile, poate fi destul de greu să le filtrăm pe cele corecte într-o multitudine de date înșelătoare sau chiar false.

Miturile care induc călătorii în eroare

În plus, este important de precizat că, atunci când facem o astfel de analiză, trebuie să interpretăm rezultatele în corelație cu nivelul industriei din țara respectivă. Altfel spus, pentru a obține informații cu adevărat valoroase și utile pentru pasageri, trebuie să ne raportăm la dinamica industriei aviatice din România. Datele universale care au tot circulat de-a lungul anilor nu doar că induc în eroare, dar nici măcar nu mai sunt valabile în prezent, într-o piață aflată într-o continuă transformare.

Tocmai din acest motiv, specialiștii agenției de turism online Vola.ro au realizat un ghid în care au demontat cele mai cunoscute mituri apărute în jurul biletelor de avion și au inclus câteva trucuri pentru a găsi cele mai bune oferte de fiecare dată când călătorim.

Mitul #1: Marțea e cea mai ieftină zi pentru a cumpăra bilete de avion

Unul dintre cele mai cunoscute mituri spune că biletele de avion sunt cele mai ieftine dacă sunt achiziționate într-o zi de marți. Această idee intens promovată de-a lungul anilor a pornit de la faptul că, în trecut, companiile aeriene lansau oferte și promoții în prima parte a săptămânii. Cu toate acestea, în zilele noastre, prețurile biletelor fluctuează constant, în funcție de cerere și de algoritmi din ce în ce mai sofisticați. Prețurile pot fi avantajoase și în alte zile ale săptămânii, nu doar marțea, iar flexibilitatea în ceea ce privește datele călătoriei reprezintă cheia pentru a găsi cele mai bune oferte.

Potrivit datelor Vola.ro, dacă ne raportăm strict la piața din România, se pare că, în cazul zborurilor cu decolare din țara noastră, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. În același timp, specialiștii recomandă să evităm să cumpărăm bilete miercuri și joi, pentru că atunci sunt cele mai mari prețuri în România.

De asemenea, pentru călătoriile single, deci un singur bilet de avion rezervat, cele mai bune prețuri sunt la zboruri ce au loc marți. Pentru rezervările de cuplu, cele mai mici tarife sunt la zborurile efectuate sâmbăta.

Există câteva date interesante și în ceea ce privește intervalul orar: între 18:00 și 20:00 se pare că ar fi cea mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine.

Mitul #2: Cu cât rezervăm biletele de avion mai devreme, cu atât va fi mai ieftin.

În trecut, rezervările de zboruri efectuate cu mult timp înainte erau adesea mai ieftine, însă, în prezent, această regulă nu se mai aplică. În prezent, nu mai este nevoie să luăm biletele cu trei luni înainte, pentru că în caz contrar se scumpesc foarte mult, așa cum se credea până acum. Potrivit datelor Vola.ro, cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

Pe măsură ce se apropie data zborului, tarifele se pot scumpi cu până la 60%, așa că ar fi recomandat să păstrăm această marjă de aproximativ o lună înainte de călătorie pentru rezervarea zborului.

Mitul #3: Dacă ziua e potrivită, nu contează deloc orele de decolare.

De-a lungul timpului, am tot auzit că trebuie să ținem cont de ziua decolării, că este suficient să alegem o zi cu tarife mici pentru biletele de avion, însă realitatea este că prețurile sunt influențate și de ora decolării, mai ales pe rutele populare, spre care există mai multe zboruri pe zi, cum sunt Londra, Paris sau Roma.

Specialiștii Vola.ro au observat că zborurile care au ora de decolare programată în afara intervalului 8:00 – 21:00 au un preț redus în comparație cu cele programate la orele de vârf. Prin urmare, flexibilitatea este un avantaj și în acest caz: pasagerii care nu au o problemă în a se trezi devreme sau a ajunge mai târziu la destinație pot alege zboruri la ore cu tarif redus.

Vezi și: Visa Waiver. Ce condiții vor fi pentru a călători în SUA fără viză

Mitul #4: Escalele trebuie evitate.

În trecut, escalele erau considerate ceva ce trebuie evitat cu orice preț din cauza orelor lungi de așteptare a următorului zbor. În prezent, însă, chiar dacă zborurile directe sunt în continuare preferate, călătorii au devenit mai deschiși la ideea de escală, mai ales că zborurile combinate au marele avantaj de a avea un preț mai mic.

În plus, orarele de zbor sunt acum sincronizate mult mai bine, mai ales dacă sunt operate de aceeași companie aeriană, astfel că timpul de așteptare în escală poate fi acum și de maximum una-două ore. Pe de altă parte, unele companii aeriene, cum este Turkish Airlines, oferă tururi gratuite în orașul de tranzit (Istanbul, în acest caz) dacă escala este de 6-24 de ore, ceea ce înseamnă că putem folosi eficient timpul de așteptare, explorând un loc nou.

Despre Vola.ro

Vola.ro este lider de piață în România, compania având o prezență puternică și în Polonia, Bulgaria și Moldova. De la înființarea din 2007, Vola.ro a înregistrat o creștere rapidă, extinzându-și constant atât cifra de afaceri, cât și numărul de angajați și clienți.

Vola.ro oferă o gamă completă de servicii de turism pentru persoane fizice și companii, inclusiv rezervări de bilete de avion, opțiuni de bilete rambursabile, hoteluri, vacanțe, asigurări de călătorie. În ultimii ani, compania s-a concentrat pe dezvoltarea unor servicii fintech inovatoare, cum ar fi Fast Refund, Trip Protect și Flex, menite să protejeze clienții de incertitudinea călătoriilor. Compania a fost, de asemenea, clasată pe primul loc în topul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală, timp de trei ani consecutivi.

În 2024, Resource Partners, unul dintre cei mai importanți manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală și de Est achiziționează o participație de 80% din capitalul grupului ITH din care face parte Vola.ro.

Pentru mai multe informații, va rugăm să ne contactați la [email protected]

Vezi și: Visa Waiver 2025. Andrei Muraru anunță ce trebuie să facă românii cu 72 de ore înainte de a călători, pentru a nu avea nevoie de viză

 

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...