- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Noile modificări la prețurile șezlongurilor de pe litoralul românesc: „Noi ne-am făcut datoria”

11 Jul, 09:30 • Alexe Raluca
Noi schimbări pe litoralul românesc! Prețul șezlongurilor ar putea fi modificat, date fiind nemulțumirile turiștilor legate de costurile mult prea mari ale serviciilor.
Noile modificări la prețurile șezlongurilor de pe litoralul românesc: „Noi ne-am făcut datoria”

Potrivit ultimelor date oferite de Ministrul Mediului, prețul șezlongurilor ar putea fi modificat în urma deciziilor luate pentru îmbunătățirea serviciilor.

Citește și: Prețuri exorbitante pe o plajă foarte cunoscută din Thassos. Cât plătesc românii pentru a închiria o umbrelă cu două șezlonguri în 2024

Noile modificări la prețurile șezlongurilor de pe litoral

În plin sezon estival, românii dau năvală în stațiunile de pe litoralul Mării Negre. Pentru un sejur de doar câteva zile, un cuplu ar putea să plătească de la câteva sute la câteva mii de lei, însă nici măcar pentru servicii all inclusive. Din cauza costurilor mult prea mari, în următoarea perioadă lucrurile s-ar putea schimba iar prețurile să sufere unele modificări serioase. Pentru îmbunătățirea serviciilor, autoritățile au decis să facă unele schimbări.
Administratorii plajelor vor trebui să se implice mai mult în bunăstarea turiștilor, iar noile contracte de concesionare a spațiilor se vor întinde pe o perioadă de zece ani. Totuși, nu se știe încă dacă îmbunătățirile vor fi aplicate din acest sezon pe litoralul românes, mai ales că anul acesta multe dintre contracte vor expira.

Mulți dintre turiști își doresc să beneficieze de servicii la prețuri accesibile, motiv pentru care caută locuri care să ofere șezlonguri și umbrele la un preț mai scăzut. De asemenea, sunt căutate și plajele unde există toalete și dușuri, totul pentru confortul turiștilor. De altfel, și reprezentanții din HoReCa au luat în considerare o modalitate nouă de a atrage mai mulți turiști și anume abonamente pentru șezlonguri.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a făcut o serie de declarații legate de contractele de concesionare a plajelor românești.

„Am decis, alături de colegii de la ANAR, ca, pe viitor, contractele noi de licitaţii să fie pe 10 ani. Sper să vedem acest lucru şi în calitatea serviciilor pe care ar trebui să o avem pe litoralul românesc, poate vedem şi-n preţul şezlongurilor. Noi ne-am făcut datoria”, a declarat Mircea Fechet, arată Observatornews.ro.

Un investitor anunță că ar putea lua în considerare să ofere gratuitate la utilizarea șezlongurilor de pe litoral.

Citește și: Prețul ireal pe care un român l-a plătit pentru 2 șezlonguri în Neptun! „Nu este poza din Grecia, este din România…”