- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

O familie de români a cheltuit o avere în vacanță în Grecia. Cei doi soți au mers cu mașina personală și au stat la un hotel de trei stele

28 Jul, 16:19 • Cornel Ghimeșan
Prețurile vacanțelor au crescut pentru toți turiștii, fie că merg în străinătate, fie că aleg un concediu în România. Chiar și cei care au optat pentru populara Grecie au rămas cu buzunarele goale în acest an.
O familie de români a cheltuit o avere în vacanță în Grecia. Cei doi soți au mers cu mașina personală și au stat la un hotel de trei stele

Grecia e în continuare cea mai populară destinație de vacanță pentru români, în timpul sezonului estival, însă nu mai e la fel de ieftină ca pe timpuri. Îți trebuie, totuși, destul de mulți bani puși deoparte pentru cazare, mâncare și tot felul de activități, sume pe care nu și le mai poate permite oricine.

Citește și Aproape 1000 de euro pentru a locui pe balcon. Ce condiții oferă proprietarul acestuia

O familie de români a confirmat, prin experiența trăită, cât de mult s-a scumpit Grecia. Cei doi soți, însoțiți de un copil de șase ani, au plecat în țara elenă pentru o vacanță de nouă zile. Au mai fost și în alți ani acolo, însă niciodată nu au plătit atât de mult. În plus, dezamăgirea a venit și din alte considerente. Pe lângă prețuri, cei doi români s-au plâns și de lipsa de ospitalitate din Sithonia.

Grecia nu mai e ce a fost. Cât a cheltuit o familie de români

În total, pentru cele nouă zile petrecute în Grecia, au plătit 2900 de euro, o sumă pe care o puteau cheltui la fel de bine într-o țară exotică, pe un alt continent.

Românii nici măcar nu au dat banii pe avion fiindcă au călătorit cu mașina personală. Au fost cazați la un hotel de trei stele, unde au avut și micul dejun inclus. La prânz și seara au mâncat la diverse taverne.

”Dupa 11 ani de concedii anuale in Grecia cred ca vom lua o pauza. Anul acesta preturile parca au luat-o razna si serviciile au fost average(mediocre). Toata cheltuiala 2 adulti si un copil de 6 ani: cu transport personal, cazare pe Sithonia 9 nopti la 3 stele cu mic dejun subtire inclus si cu restul de mese la taverne si cheltuieli banale, nimic exagerat, dupa ce am tras linie: 2900 de euro. Iar experienta si ospitalitatea nu a fost cine stie ce. Am fost refuzati in aceste 9 zile de 4-5 taverne la cina pe motivul ca nu avem rezervare desi 6-7 mese libere usor vizibile. Dezamagitor si regretabil pt noi care eram mari iubitori de Grecia”, a povestit unul dintre soți pe Facebook.

Nu doar costurile au fost foarte mari și dezamăgitoare, ci și atmosfera și ospitalitatea localnicilor a lăsat de dorit. Românii au mărturisit că în niciun alt an nu au mai trăit o astfel de experiența. Suma totală cheltuită pe vacanța de nouă zile a fost 2900 de euro.

„Cu același sentiment ne-am întors și noi din acest concediu, noi mergem de 27 ani în Grecia , câteodată și de 2 ori pe an . Anul acesta dezamăgitor , totul super comercial, nu sunt empatici, reconfigurăm vacanțele . Și da , Spania este în topul preferințelor de anul viitor!”, „Nu știu, dar cam mult aproape 350 de euro pe zi cazare și mâncare”, „Scump. Așa este.”, au spus internauții după ce au citit experiența familiei.

Citește și Șoferii vor putea circula pe noi kilometri de autostradă! Este vestea cea mare în România

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult