„Ne asteptam ca aceasta baza sa devina rapid unul dintre principalele instrumente de relansare a activitatii si de repozitionare pe piata a companiei si, in ultima instanta, a intregii statiuni”, a declarat un reprezentant al Turism Felix, citat de NewsIn.
„Baile Felix era oricum cea mai mare statiune balneara din Romania, insa ne dorim sa o impunem si la nivel international”, a adaugat acesta.
Din aprilie, Baile Felix asteapta aproximativ 2.000 de turisti nemti, adusi la Oradea cu zboruri charter, in urma unui contract incheiat de Turism Felix la Targul de Turism de anul trecut din Germania. Pretul unui bilet, pentru turistii germani incepe de la 800 de euro.
Situata in Hotelul International din Baile Felix, care a fost renovat, modernizat si extins, baza are capacitatea de a servi 400 de clienti pe zi.
Un plus fata de anii trecuti pentru statiunea axata pe apa termala si geotermala consta in reintroducerea bailor cu namol organic, adus de la Amara.
„Se reia o traditie veche a statiunii, pierduta in ultimii 15 ani”, a declarat Serban Papadopol, reprezentantul ICEMED, compania care s-a ocupat de baza de tratament.
Tratamentele oferite sunt bai cu apa termala in vane si bazine, bai cu plante, dusuri scotiene, masaj subacvatic, hidromasaj, caracalla, dusuri speciale, jacuzzi, afuziuni, bai galvanice, ultrasunete, inhalatii cu apa termala si medicamente, masaj medicinal si limfatic, reflexoterapie, terapie laser, mecanoterapie, bai de lumina si termoterapie.
„Apele termale din Felix sunt foarte vechi, primele atestari documentare datand din anii 1200, si au calitati deosebite – temperatura apei la izvor fiind de 49 de grade Celsius. Intr-un litru de apa se gasesc un gram de saruri minerale, sunt poate cele mai echilibrate din punct de vedere al compozitiei chimice, iar apa din Felix nu miroase si poate fi bauta”, a declarat Mircea Tarau, medicul bazei de tratament.