Există o stațiune spectaculoasă în România, care te face imediat să te gândești la faimosul Saint Tropez! În afară de alte peisaje de basm pe care le regăsești în țara noastră, există şi un sat unic în Europa: Gura Portiţei, conform Business Magazin.
Acesta se poziționează chiar pe limba de nisip ce reprezintă locul în care Delta Dunării întâlneşte Marea Neagră. Odinioară era doar un mic sat pescăresc, dar în ziua de azi Gura Portiţei s-a transformat într-o atracţie turistică pentru iubitorii de linişte, apă, mâncare lipovenească, dar şi flora şi fauna reprezentative acestei zone.
Lucrările de amenajare pentru transformarea sa în destinaţie turistică au luat amploare în anul 1998, în ciuda faptului că satul a fost deja descoperit în urmă cu peste 250 de ani.
Farmecul micului sat de vacanţă este datorat de faptul că aici nu se poate ajunge decât cu barca, din portul Jurilovca, aşa că turiştii se pot bucura de o destinaţie cu adevărat departe de agitația urbană.
Ai mai putea citi: Care este stațiunea din România cu cel mai curat aer. Cazarea pornește de la 290 de lei pe noapte
Pe de altă parte, există şi o serie de facilităţi în această stațiune cum ar fi un restaurant a la Carte, teren de sport în aer liber şi spaţiu de joacă pentru cei mici, după cum se arată pe site-ul localităţii. Printre activităţile de care te poți bucura aici se numără pescuitul şi plimbatul cu hidrobicicleta pe lacul Goloviţa, printre multe altele.
Mai mult de atât, turiștii care vin în stațiunea Gura Portiței nu vor trebui să împartă oaza de linişte cu prea mulţi călători, dat fiind numărul mic de sub 100 de locuri de cazare.
„Vin la Gura Portiţei de când aveam doi ani şi jumătate. Până când a trăit tatăl meu, în 1988, an de an, ne întâlneam aici cu tot felul de prieteni de familie din toată ţara şi chiar şi din alte ţări. Era lume foarte diversă şi foarte aşezată, cuminte.
Clar, oamenii veneau pentru a se afla într-o pace totală şi într-o libertate pe care în altă parte nu puteai să o întâlneşti. Deşi am fost tristă atunci când am văzut că încep să construiască (în anul 1998, n.red.), să apară tot felul de lucruri, astăzi pot spune că e de fapt un lucru bun. Condiţiile sunt excelente”, a spus Ioana Lavinia Streinu, unul dintre turiști, conform Agerpres.
Femeia a mai precizat că vine în fiecare an în această stațiune pentru că marea este similară cu cea din alte zone ale lumii.
„Îmi place foarte mult un lucru care pentru Marea Neagră e mai rar întâlnit. Faptul că e atât de liniştită, aproape coală de hârtie, pe mine mă face să mă gândesc că mă pot afla aproape oriunde în lume, în Grecia, Italia. Gura Portiţei e un amestec de soare cu lumină blândă, cu oameni frumoşi şi, pentru cei care o cunosc demult, cu amintiri superbe”, a mai adăugat aceasta.