- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Orașul european unde se va percepe taxă de vizitator. Măsura a fost luată pentru a aplana turismul în exces

02 Jun, 19:22 • Alexe Raluca
Introducerea taxelor pentru turiști a devenit tot mai folosită de țările europene. Încă un oraș a decis să introducă această taxă pentru a combate turismul excesiv din zonă.
Orașul european unde se va percepe taxă de vizitator. Măsura a fost luată pentru a aplana turismul în exces

În ultimii ani, din ce în ce mai multe orașe din Europa au început să impună taxe de intrare. După Veneția, un alt oraș european se pregătește să adopte măsuri similare pentru a combate turismul în exces.

Citește și: Țara în care trebuie să plătești taxă dacă vrei să îți folosești laptopul în cafenele. În anumite locuri este complet interzis! 

Orașul european unde se va percepe taxă de vizitator

Orașul Lauterbrunnen din Elveția reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume. Este renumit pentru piesajele pitorești, cascadele superbe, dar și pentru traseele de drumeții. Lauterbrunnen este una dintre destinațiile elvețiene care reușește să atragă în fiecare an mii de turiști din întreaga lume, astfel că autoritățile au decis să limiteze accesul vizitatorilor în zonă.

În aceste condiții, s-a decis înființarea unui grup de lucru pentru găsirea unor soluții în vederea limitării turismului excesiv. Orașul pitoresc are mai puțin de 800 de locuitori, însă străzile sunt extrem de aglomerate, iar chiriile au un preț ridicat tocmai datorită titulaturii de oraș turistic. Una dintre ideile propuse de grupul de lucru este impunerea taxei de intrare în oraș pentru anumite categorii de vizitatori.

Taxa propusă de autorități ar urma să fie achitată online, prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone. Prețul taxei ar fi între 5 și 10 franci elvețieni (5-10,99 dolari), iar cei care ar putea plăti taxa ar fi turiștii care vizitează orașul cu mașina pentru o zi.

„Excepția ar putea să fie turiștii care au rezervat o ofertă cum ar fi un hotel, sau o excursie în zonă, sau cei care ajung în oraș prin intermediul transportului public” a declarat primarul din orașul Lauterbrunnen, Karl Näpflin, potrivit Swiss Info.

Peste 60 de destinații din lume au ales să introducă taxa pentru turiști, în vederea limitării turismului excesiv.

Citește și: Noutatea momentului pentru șoferi. Apare taxa pe kilometraj