„Structura complexului este din caramida si nu din beton, astfel ca nu este posibila spargerea peretilor pentru marirea camerelor, un factor esential pentru un hotel de patru stele”, a afirmat Silaghi, citat de NewsIn.
In aceste conditii, niciun investitor nu s-a aratat interesat de preluarea complexului, a adaugat ministrul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale.
Surse din cadrul Agentiei pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au declarat ca privatizarea ar putea avea loc cel mai devreme la sfarsitul acestui an, pentru ca rezolvarea situatiei financiare a societatii necesita timp.
AVAS a preluat societatea de la RA-APPS la sfarsitul anului trecut. Aceasta era grevata de datorii. Toate activele, cu exceptia complexului Neptun care a fost vandut in primavara, erau ipotecate.
„Cu suma obtinuta din vanzarea complexului Neptun, s-a platit o parte din datoriile celorlalte active. Pe masura ce se ridica ipotecile, AVAS va putea face dosarul de prezentare in vederea privatizarii”, au explicat sursele citate.
In momentul preluarii de catre AVAS, complexul Panoramic-Belvedere avea datorii in valoare de 1 milion de euro catre diferiti furnizori si bugetul statului.
Cei mai mari tour-operatori romani doresc sa se asocieze pentru a participa la licitatia de cumparare a complexului, a declarat Dragos Anastasiu, presedintele Asociatei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
„Sper ca saptamana viitoare sa avem o intalnire cu presedintele AVAS pentru a vedea exact care este situatia. Noi suntem in continuare interesati, inclusiv in situatia in care complexul ar trebui daramat. Vom face un studiu si vom vedea in ce conditii se poate investi acolo”, a spus Anastasiu.
Acesta a precizat ca pentru aducerea hotelului la patru stele nu este obligatorie spargerea peretilor. „Suprafata camerelor poate fi marita si prin reducerea dimensiunilor balcoanelor, care sunt foarte mari”, a precizat Anastasiu.
Potrivit lui Anastasiu, in cazul in care tour-operatorii vor reusi sa cumpere complexul, el va fi inclus in regimul All Inclusive. „Va dati seama ca, apartinand tour-operatorilor, el va fi plin tot timpul. Hotelul va functiona tot anul, nu doar in sezonul estival”, a precizat sursa citata.
Conform primelor estimari, investitia ar urma sa se ridice la 7-8 milioane de euro. Anastasiu a precizat insa ca este o suma bazata mai mult pe supozitii, „pentru ca va trebui sa primim toate datele si abia apoi vom putea da o cifra exacta”.