- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Prețuri exorbitante pe o plajă foarte cunoscută din Thassos. Cât plătesc românii pentru a închiria o umbrelă cu două șezlonguri în 2024

28 Jun, 22:32 • Fundeanu Madalina
Cât costă să vizitezi plaja Marble Beach din Thassos în 2024. Românii trebuie să scoată sume uriașe din buzunare pentru a închiria o umbrelă cu două șezlonguri.
Prețuri exorbitante pe o plajă foarte cunoscută din Thassos. Cât plătesc românii pentru a închiria o umbrelă cu două șezlonguri în 2024

Turiștii români se plâng de prețurile de pe plaja Marble din Thassos (sau „Saliara în limba greacă). Aceștia susțin că locul nu este prea ospitalier cu persoanele care au venituri mici și medii, conform Playtech.ro.

Cât costă să vizitezi plaja Marble Beach din Thassos în 2024

Plaja este situată la 5 km de orașul Thassos, în partea de nord-est a insulei. Puteți ajunge la Marble Beach prin Makryammos. Locul are o frumusețe exotică aparte, datorită culorilor vii ale copacilor în combinație cu albastrul mării, iar turiștii sunt impresionați de acest peisaj.

Pentru a te bucura din plin de acest loc de vis, pot să închiriezi bărci cu vele care efectuează excursii de o zi.

„Apa nu prea este de copii, fiind destul de adâncă la mal. E drăguță, dar scumpă”, spune un turist român care și-a petrecut vacanța în Thassos.

Ai mai putea fi interesat de: Alertă de călătorie în destinația de vacanță iubită de toți românii! MAE trage un semnal de alarmă

Marble Beach Thassos
Marble Beach Thassos

Pentru a închiria o umbrela cu două șezlonguri trebuie să scoți din buzunare 50 de euro. În acest preț intră, de asemenea, și două băuturi. Turistul român a declarat că este ușor dezamăgit de prețuri și servicii. Între timp, locuitorii Greciei se confruntă cu probleme majore, cum ar fi canicula și de incendiile de vegetație produse de aceasta.

Thassos este o insulă din Marea Egee de Nord și se întinte pe o suprafață de 380 km pătrați. Populația acestei insule numără 13.000 oameni. Printre cele mai importante activități economice care îi aduc profit se numără agricultura, mineritul de marmură și plumb, dar mai ales, turismul.

Pe insulă există numeroase culturi de măslini, struguri, nuci, migdale și, tot aici, sunt crescute albine. Thassos este un loc popular pentru mierea sa dulce, pentru uleiul de măsline și pentru vinul de calitate. În plus, unii locuitori ai insulei trăiesc din pescuit și păstorit, dar și din industria de cherestea.

În Thassos relieful este muntos, dar nu foarte accidentat, iar pădurea de pini acoperă o mare parte din versanții estici ai insulei grecești. Temperaturile maxime se pot situa în jurul valorii de 39 grade în luna august, iar minimele la -2 grade pe parcursul iernii.

Vezi mai multe știri: Creşteri semnificative ale tarifelor de feribot în Grecia în vara acestui an. Scumpiri de până 101%