„Ne-am inteles cu proprietarul si vom achizitiona terenul si cladirile cu 310.000 de euro cu TVA”, a declarat Antal Arpad, primarul orasului.
Este vorba de aproximativ 4.000 de metri patrati de teren, un restaurant si o baza de tratament.
Potrivit primarului, aceasta statiune va fi o adevarata „bijuterie” in cativa ani, iar faptul ca intra in patrimoniul municipalitatii inseamna „foarte mult”.
Banii vor fi achitati in doua rate, prima la semnarea contractului si a doua dupa 30 de zile. Contractul se poate semna imediat dupa ce Consiliul Local aproba suma destinata acestui scop.
Tot in proprietatea SCTA Oltul se afla si hotelul Bodoc, din centrul municipiului Sfantu-Gheorghe, care ar putea fi vandut, insa autoritatile locale spun ca nu ar putea sa il cumpere si pe acesta, ci ar fi bine daca s-ar gasi un investitor care sa finalizeze lucrarile de renovare incepute acum doi ani si neterminate.
In statiunea Sugas-Bai, aflata la 8 km de municipiul Sf.Gheorghe, se regasesc un complex hotel – restaurant, o mofeta si o baza de tratament, privatizate acum 5 ani catre omul de afaceri brasovean, plus cateva pensiuni si o partie de schi.
Autoritatile locale din Sf.Gheorghe vor sa reabiliteze statiunea, iar in acest sens au si conceput un proiect care sa fie finantat prin Programul Operational Regional (POR).
Proiectul „Reabilitarea infrastructurii in zona turistica Sugas-Bai din Sfantu-Gheorghe” presupune, pe langa reabilitarea infrastructurii si reabilitarea actualei partii de schi, amenajarea unei partii noi de schi, instalatii de zapada artificiala, teren de minigolf, teren de sport si pentru sporturi extreme si reabilitarea bazinului de apa minerala.
Valoarea totala a proiectului de reabilitare a statiunii, utilitati publice-private, este estimata la peste 7,3 milioane de lei si are drept scop refacerea acestei destinatii turistice.
Locatia este cuprinsa si in programul „Drumul Apelor Minerale”, care prevede refacerea tuturor izvoarelor de apa minerala din aceasta zona si din Sfantu Gheorghe.