„Pe langa fondurile guvernamentale, trebuie sa atacam si fondurile structurale, pentru ca sunt necesare investitii foarte mari”, a precizat Radulescu.
„Inca nu s-a reusit gasirea formelor legale de procedura pentru ca banii sa poata fi cheltuiti. Din pacate, procedurile sunt foarte greoaie, cand este vorba de cheltuirea banului public”, a declarat Rodica Pencea, secretarul general al patronatului, citata de NewsIn.
Ea a adaugat ca mai trebuie organizata o selectie a proiectelor si abia apoi banii destinati modernizarii statiunilor balneare vor putea fi utilizati.
Ministrul turismului, Ovidiu Ioan Silaghi a afirmat ca statiunile balneare romanesti vor intra, cel tarziu din toamna, intr-un program de modernizare de aproximativ 380 milioane de euro.
Oficiali ai Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) au declarat recent ca turismul balnear din Romania ar putea disparea daca nu se vor produce schimbari majore la nivelul infrastructurii statiunilor balneoclimaterice din tara noastra.
„Cele mai multe statiuni balneoclimaterice din Romania s-au dezvoltat intr-o directie gresita care nu mai este adecvata cerintelor pietei. Oferta turistica trebuie diversificata sau turismul balnear romanesc va disparea”, a declarat managerul OMT, Richard Batchelor.
„Intradevar trebuie sa oferim mai multe alternative in statiunile balneare, trebuie sa se investeasca si in produse de preventie si wellness si nu doar in tratament”, a precizat, pentru DailyBusiness, Radulescu.
Reprezentantii OMT au vizitat peste 120 de statiuni balneoclimaterice din tara, pentru a-i ajuta pe investitorii romani sa imbunatateasca evolutia turismului romanesc.
Ei au ajuns la concluzia ca exista o dependenta foarte mare a turistilor romani de sindicatele si asociatiile patronale, deoarece peste 80% dintre vizitatorii centrelor balneoclimaterice vin cu bilete de tratament si doar 20% vin sa se relaxeze.
In schimb, pe plan mondial nu mai exista o cerinta puternica pentru tratamentele medicale.