Cunoscuta gondolă apreciată de milioanele de turiști nu mai poate fi folosită din cauza secetei. Canalele au rămas fără apă, iar autoritățile spun că ar trebui să plouă continuu timp de 50 de zile ca totul să revină la forma inițială, scrie Digi24.ro.
Situația este neobișnuită, deoarece lipsa apei în Veneția nu s-a mai înregistrat de 7 decenii, ducand la imposibilitatea de a folosi gondola. În anii trecuți, „orașul plutitor” așa cum mai este denumită destinația, se confrunta cu inundații.
În prezent, însă, Veneția se confruntă cu maree nemaiîntâlnit de joase, care duc la imposibilitatea navigării gondolelor ori taxiurilor pe apă pe cursul celebrelor canale venețiene. De săptămâni întregi nicio gondolă nu a mai fost văzută. Alți factori care au dus la acest fenomen sunt lipsa ploilor, curenții marini și sistemul de înaltă presiune.
Țara este îngrijorată și înspăimântată. Lunile fără ploi sau vânt îi duc pe italieni cu gândul că s-ar putea să se confrunte cu o nouă perioadă de secetă severă. Grupul de Mediu Legambiente a spus că râurile și lacurile din țară se confruntă deja cu o lipsă severă de apă.
Râul Po’, cel mai lung râu care străbate Italia, are cu 61 % mai puțină apă decât în perioadele normale și decât a înregistrat în media în această perioadă din anii trecuți. În luna iulie a anului 2022, Italia trecea prin cea mai teribilă secetă din ultimele 7 decenii, urmată de stare de urgență în zonele agricole care depind de râul Po’.
„Ne aflăm într-o situație de deficit de apă care s-a acumulat încă din iarna 2020-2021. Avem nevoie de 50 de zile de ploaie”, a declarat climatologul Massimiliano Pasqui, de la institutul italian de cercetare științifică CNR.
Mai citește și: Chiar dacă România a majorat salariul minim pe economie, țara ocupă tot ultimele locuri la nivel european. Diferențele sunt unele semnificative
Situată pe Riviera Albaneză, Pema E Thatë, este o plajă privată aflată în imediata apropiere a orașului Ksamil. Acolo se pot găsi ape cristaline și bungalowuri suspendate peste apă, exact ca în renumita stațiune asiatică.
Plaja a devenit cunoscută printre români datorită prețurilor mici. De exemplu, acolo, un pahar de vin costă cel mult doi euro, iar o halbă cu bere rece ajunge la 1.30 euro.
Bungalowurile au două perne, același număr de saltele , iar hamacul din plasă are vedere la apă, asemeni caselor de lux din Maldive. Prețul de închiriere ale acestora, pentru o zi, este de doar zece euro.
Te-ar mai putea interesa și: România, umbrită de o sărăcie lucie. Sorin Grindeanu confirmă că mai multe orașe nu se pot susține din punct de vedere economic