- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Românii își pot lua „rămas-bun” de la vacanțele în Bulgaria! În ce stațiune vecină au devenit prețurile inaccesibile

24 Jun, 12:47 • Alexe Raluca
Specialiștii din turism îi anunță pe români că își pot lua adio de la vacanțele din Bulgaria. Prețurile au crescut atât de mult încât nu oricine își mai permite să își petreacă aici concediul.
Românii își pot lua „rămas-bun” de la vacanțele în Bulgaria! În ce stațiune vecină au devenit prețurile inaccesibile

Țări ca Bulgaria, Turcia şi Grecia sunt în topul preferinţelor românilor în ceea ce privește concediul de vară. Bulgaria, de exemplu, prin prețurile mici, plajele cu nisip fin și curat și hotelurile luxoase au făcut numărul turiștilor străini să fie de până la șase ori mai mare decât în România.

Citește și: Vești bune pentru românii care merg în Bulgaria. CNIR confirmă licitațiile pentru unul dintre cele mai așteptate drumuri din România

Românii își pot lua „rămas-bun” de la vacanțele în Bulgaria

Din păcate, majorările de prețuri din ultima perioadă fac ca această destinație să nu mai poată fi accesibilă chiar oricui. Hotelierii din mai multe stațiuni din țara vecină au mărit costurile chiar și cu 15%, motivul fiind prețul de întreținere al facilităților și majorarea salariilor angajaților.

„În acest moment sunt mulţi turişti străini la noi, dar ne bazăm mai ales pe turiştii bulgari, care sperăm că nu vor veni doar pentru weekend”, a spus primarul Sozopolului, Tihomir Yanakiev, la deschiderea oficială a sezonului turistic, care a început în luna mai.

Pentru a atrage mai mulţi turişti străini, sperând ca gradul de ocupare să fie de 100% până la final de septembrie, Bulgaria face eforturi considerabile pentru extinderea turismului cultural şi circular. Acest lucru reprezintă o greutate în plus pentru țara vecină de a-și menține turismul în topuri.

Pentru Bulgaria, agenţiile de turism au pregătite tot felul de oferte pentru vacanțele all-inclusive ale românilor. Preţurile pornesc de la 49 de euro pe noapte de persoană în stațiunea Nisipurile de Aur. Unul dintre cele căutate hoteluri de aici este Melia Grand Hermitage, oferind atât o piscină interioară, cât şi una exterioară, camere spaţioase, saună, piscine pentru copii, dar şi o echipă de animaţie foarte apreciată.

O altă staţiune iubită de turişti români și străini este Albena. Aici prețurile ajung la 60 de euro pentru o noapte de cazare la hotelul Malibu, unde vin, anual, mii de turiști ce se bucură de locul de joacă pentru copii, jacuzzi-ul, barul, piscina, dar şi de restaurantul cu mâncare locală.

Citește și: Podul Giurgiu-Ruse va fi blocat de lucrări și în iulie 2024. Autoritățile anunță cum se va circula spre Bulgaria