Romsilva, care are ca obiect principal de activitate protejarea si dezvoltarea fondului forestier din proprietatea statului roman, a introdus in 2005 si serviciul de turism forestier, prin care se inchiriaza cabane si se organizeaza diverse activitati conexe (vizitare a parcurilor nationale protejate, ghid pentru turistii interesati de observarea si studierea vegetatiei si a faunei etc.).
„In primul sau an de functionare, servicul de inchiriere a cabanelor de vanatoare a adus pentru Romsilva venituri de 700.000 de euro si un profit de circa 105.000 de euro”, a declarat Dragos Magureanu, responsabil pentru servicul Silvoturism al Romsilva, pentru DailyBusiness.
Romsilva detine 260 de cabane de vanatoare in Romania dintre care 30 se afla in zone turistice precum Brasov, Sibiu sau Harghita. Conform declaratiilor lui Cristian Apostol, directorul comercial al regiei, de sarbatori au fost rezervate toate cabanele Romsilva situate in zone turistice.
Preturile pentru o camera pe noapte variaza intre 40 si 80 RON iar veniturile pe care Romsilva le va incasa de revelion sunt estimate la circa 40.000 de euro, spune Magureanu.
„Anul viitor vom dezvolta serviciul de turism montan pe bicicleta, in parteneriat cu doua agentii de turism din Olanda”, mai spune el.
Astfel, Romsilva va gazdui turisti (in special turisti olandezi) care vor dori sa practice biciclismul montan si le va oferi ghizi specializati. Oficialul nu a precizat valorea investitiei sau a veniturilor asteptate din acest nou serviciu.