- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Scapă de frig! Vezi 5 destinații exotice pentru vacanță!

02 Oct, 20:12 • Mălureanu Rebecca
Temperaturile scad, dar noi nu ne putem lua gândul de la soare. Vezi care sunt opțiunile exotice unde poți să pleci în vacanță și uită de vremea mohorătă de afară, bucurându-te de plajă sau alte destinații însorite!
Scapă de frig! Vezi 5 destinații exotice pentru vacanță!

Vremea se răcește, dar tu poți evada într-o destinație exotică și însorită. Sună tentant? Din fericire, ai multe opțiuni pentru a scăpa de frig, iar o vacanță într-o destinație exotică oferă oportunitatea de a te bucura de soare, plaje superbe și experiențe culturale unice.

Unde ne facem vacanța?

Madeira

sau „Insula Eternei Primăveri” este situată în Oceanul Atlantic, considerată un real paradis portughez pentru iubitorii natură și aventură. Este de asemenea renumită pentru peisaje sale spectaculoase și vegetația luxuriantă.

Insula oferă o multitudine de activități printre care drumețiile pe celebrele „levadas” – canale de irigație care străbat insula – ce te vor purta prin păduri dense și vei putea vedea oceanul dintr-o poziție mai înaltă. Levada do Caldeirão Verde, una dintre cele mai populare – dar și dificile – opțiuni de drumeție, te va conduce către o cascadă spectaculoasă.

Climatul blând face Madeira un loc numai bun pentru cei care vor să scape de frigul iernii, oferind condiții perfecte pentru activități în aer liber în orice sezon.

Față de alte destinații, Madeira  are un raport calitate-preț bun pentru o destinație exotică, fiind poate una din cele mai ieftine opțiuni din această listă. Un sejur de 7 nopți pe insulă poate costa între 650 și 930 de euro prin Karpaten, sau 850 și 990 de euro prin Eturia.

Insulele Canare 

Arhipelagul Insulelor Canare, ce aparține de Spania, este situat în largul coastei de nord-vest a Africii, și conține mai multe insule.

Plajele cu nisip negru vulcanic sunt printre atracțiile principale ale insulelor. Iar dacă ai o condiție fizică bună, drumețiile în parcurile naționale precum Teide în Tenerife (aici poți urca cu gondola până aproape de vârful muntelui) sau Timanfaya în Lanzarote sunt o idee bună dacă vrei să explorezi cratere vulcanice sau doar să te bucuri de natură.

Insulele Canare au un climat cu temperaturi blânde și zile însorite pe tot parcursul anului. Verile sunt calde, dar nu sufocante, cu temperaturi medii în jur de 24-28°C, în timp ce iernile sunt blânde, cu temperaturi rareoeri sub 18°C. Acest climat face din Insulele Canare o destinație perfectă pentru a scăpa de iarna aspră din România.

Printre marile beneficii ale Insulelor Canare este accesibilitatea lor, acestea fiind doar câteva ore distanță de România cu avionul.

Ca și prețuri, Eximtur oferă pachete de 7 nopți la prețuri cuprinse între 1.300 și 1.700 de euro per cameră pentru doi adulți, iar la Karpaten, prețurile pentru sejururi similare încep de la 560 de euro per persoană.

Thailanda

supranumită „Țara Zâmbetelor”, este o destinație care oferă o experiență completă – de la jungla densă din nord până la plajele tropicale din sud, trecând prin temple budiste impresionante și o cultură vibrantă.

Diversitatea Thailandei se reflectă în multitudinea de activități disponibile. În capitală puteți vizita templele Wat Pho și Wat Arun (pe care te poți urca), sau Marele Palat, care obișnuia să fie reședința oficială a monarhiei (dar acum este deschis publicului). Phuket este altă opțiune destul de populară printre turiști, în special celor care vor relaxare, plajă, sau chiar să petreacă.

Vacanță Thailanda
Vacanță Thailanda

Citeste și: Românii sunt pe locul 1 în Europa în topul vacanţelor de lux. Care sunt destinaţiile preferate

Perioada ideală pentru a vizita Thailanda coincide cu sezonul rece din România (noiembrie-aprilie).

Deși distanța până în Thailanda este considerabilă, costurile odată ajuns acolo sunt moderate, doar biletele de avion sunt mai scumpe.

Prin Eturia, poți vizita Bangkok și Phuket într-un circuit de 8 nopți la 1450 de euro de persoană, iar prin Karpaten cel mai ieftin sejur de 7 nopți este 900 de euro.

Zanzibar

Zanzibar, o insulă parte din Tanzania, este un paradis tropical situat în Oceanul Indian. Cu plajele sale de un alb imaculat, apele turcoaz și o cultură vibrantă influențată de tradițiile africane, arabe și indiene, Zanzibar oferă o experiență exotică de neuitat.

Zanzibar se concentrează în jurul mării și a culturii locale: snorkelingul și scufundările sunt populare datorită recifelor de corali și a vieții marine pe care le poți vedea. Poți face un tur al plantațiilor de condimente pentru a descoperi de ce Zanzibar este cunoscută și sub numele de „Insula Mirodeniilor”.

Zanzibar are o climă tropicală, cu temperaturi calde pe tot anul.

Vacanță Zanzibar
Vacanță Zanzibar

Zanzibar este o destinație îndepărtată, din acest motiv zborurile sunt mai scumpe. Dar la fel ca Thailanda, odată ajuns pe insulă, vei găsi opțiuni de cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni simple până la resorturi de lux pe plajă.

Pachetul pentru două persoane de 7 nopți prin Eximtur încep de la 2500 euro, iar prin Karpaten începe de la 930 de euro de persoană.

Kenya

Kenya, bijuteria Africii de Est, oferă o diversitate remarcabilă de experiențe pentru turiști, combinând perfect viața urbană, aventura safari-ului și relaxarea pe plajele tropicale.  Poți începe călătorind în Nairobi, capitala Kenyey, unde poți vizita unicul Parc Național Nairobi, hrăni girafele la Giraffe Centre și explora arta locală în galeriile din cartierul Karen.

Pentru o experiență din care să nu lipsească nimic, te poți îndrepta și spre arhipelagul Lamu, unde vă puteți relaxa pe plaje cu nisip alb, explora orașul vechi Lamu, patrimoniu UNESCO, și vă puteți bucura de cultura swahili unică.

Clima variază de la moderată în Nairobi la tropicală în Lamu, oferind condiții ideale în lunile uscate (iunie-octombrie și ianuarie-februarie). Sejurul în Kenya poate ajunge în jur de 1500-1800 euro, fără safari inclus. Eturia oferă un sejur de 9 zile în 4 locații din Kenya (circuitul include și safari) la 2000 de euro.

Vacanță Kenya
Vacanță Kenya

Vezi și:Destinații exotice pentru vacanță! Află ce preferințe au turiștii și care sunt ofertele!