- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Stațiunile din România unice în lume. Atrag o mulțime de turiști în fiecare an

18 Jun, 08:26 • Cornel Ghimeșan
Avem o țară superbă, cu peisaje mirifice și tot felul de locuri parcă desprinse din povești. Sunt unice în lume și ne putem bucura acolo de relaxare și activități recreative de tot felul.
Stațiunile din România unice în lume. Atrag o mulțime de turiști în fiecare an

Stațiunile din România unice în lume. Dacă vrei să ai parte de vacanțe inedite ar trebui să iei în condiderare aceste locuri special amenajate, unde te vei simți complet relaxat și vei lăsa agitația cât mai departe.

Citește și Cum poți face bani ca angajat pe vas de croazieră în 2024. Poți călători gratis în întreaga lume

Stațiunile din România unice în lume:

Peștera Urșilor

Stațiunile din România unice în lume. E un loc minunat pentru cei cărora le place să exploreze peșteri. Peștera Urșilor, situată în Parcul Național Munții Apuseni, nu trebuie ratată sub nicio formă. E printre cele mai cunoscute peșteri din țara noastră, care a fost descoperită în mod accidental în 1975. O mulțime de turiști o vizitează de atunci și sunt impresionați să vadă fosile de urși preistorici.

Băile Tușnad

Stațiunile din România unice în lume. Acolo chiar poți avea o vacanță de poveste. Băile Tușnad oferă peisaje spectaculoase și multe locuri de relaxare. Apropierea de Lacul Sfânta Ana, singurul lac din Europa Centrală aflat în crater vulcanic, îi dă și mai mult farmec. Orașul are o populație de doar 1.641 de locuitori și e cel mai mic din România. Chiar și așa, e un loc spectaculos și mulți aleg să meargă acolo pentru izvoarele de ape minerale recomandate pentru tratamentul bolilor cardio vasculare.

Canionul Șapte Scări

E printre cele mai vizitate obiective din Brașov. Traseul e de-a dreptul impresionant, poate fi parcurs într-o oră prin pădure. Cea mai mare din cascadele Canionului 7 Scări are o înălțime de 15 metri, iar temperatura acolo e de 15 grade. Într-o zi obișnuită de weekend, în timpul sezonului estival, sunt circa 1000 – 1500 de persoane care vizitează zona. Turiștii cărora le place adrenalina pot încerca tiroliana de doi kilometri care traversează cascada. Vara, programul de vizitare e între orele 9 și 19.

Salina Turda

Salina Turda atrage vizitatori din toată lumea. Se află în apropiere de Cluj și e cel mai spectaculos subteran modelat de oameni din lume. Cunocută sub numele de „Inima Transilvaniei”, în ultimii ani s-a transformat dintr-o simplă mină de sare într-o destinație turistică unică și apreciată în toată lumea. Vizitatorii pot să admire lacul subteran, să viziteze expozițiile cu sculpturi în sare, să joace minigolf sau chiar să ia masa la un restaurant din interior. Există, de asemenea, și cinematograf subteran, roată panoramică și parc de aventură.

Citește și Cel mai scump parc din România se aseamănă cu cele din SUA, Anglia și Franța. Câte milioane de euro a costat reabilitarea și modernizarea zonei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult