Valoarea maxima, de 20%, este valabila in cazurile hotelurilor de pe litoral. Valoarea si volumul taxelor si impozitelor depind in mod direct de regiunea si locatia amplasamentului, relateaza NewsIn.
„Acesta valoare este valabila cel putin in cazul hotelurilor de pe litoral”, sustine proprietarul hotelului Holiday din statiunea Olimp, Mircea Zoltan.
„Daca este vorba de constructia unui hotel pe Litoral, cele mai multe taxe se duc la Ministerul Mediului. Toate acestea, cel putin cand este vorba de dezvoltarea unui hotel de pe litoral, pot duce la costuri si de 20% din valoarea totala a investitiei”, a mai spus Zoltan.
El a precizat ca in cazul unui hotel care functioneaza numai pe parcursului sezonului de vara, adica in medie 100 de zile, amortizarea invetitiei nu se poate realiza mai devreme de 15 ani.
„Din valoarea totala a investitiei in hotelul dezvoltat de noi, circa 10% au reprezentat costurile cu darile obligatorii”, a mentionat Pufleni Donchi, proprietarul hotelului Royal din Bucuresti.
„Taxele si impozitele se reflecta in circa 16% din investitia in dezvoltarea unui hotel”, a afirmat la randul sau Paul Marasoiu, presedintele Asociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii.