Urmatoarea oprire a ziaristei, care a incercat sa regaseasca originile mitului vampirului Dracula in Romania, a fost la Castelul Bran, despre care spune ca din afara, se aseamana cu o casa a groazei, insa dinauntru „arata de parca o englezoaica l-a cumparat si l-a atacat cu mobila de la Laura Ashley” (lant de magazine de mobila si imbracaminte pentru femei din Marea Britanie, n.r.). „Este plin de canapele. imi aminteste de Surbiton (suburbie a Londrei, cunoscuta pentru stilurile arhitecturale variate, n.r.). „Este ca in Surbiton”, scrie ziarista in articolul din The Guardian, preluat de Mediafax.
Astfel, jurnalista ajunge in Sighisoara, unde observa magazinele cu statuete „Dracula” si multi caini vagabonzi umbland pe strazi.
„Casa in care s-a nascut Dracula este, acum, un restaurant”, scrie ziarista, notand ca arata ca un „playmobil gotic”, unde Dracula este pictat pe un perete, aratand ca „un chelner italian infuriat”. Gold mai observa ca „municipalitatea plateste doi barbati sa se imbrace in costume medievale si sa urmareasca turistii prin oras, batand intr-o toba”.
Urmatoarea destinatie este Targoviste, unde „Dracula” (Vlad tepes, n.r.) a crescut, inainte de a fi trimis drept ostatic, alaturi de fratele sau, la Curtea Otomana, „unde se pare ca a invatat sa fie rau”.
Despre Curtea Princiara de la Targoviste, Tanya Gold spune ca este adevaratul castel al lui Dracula, „doar ca nimeni nu merge acolo, pentru ca autostrazile Romaniei, precum vampirii, sunt mitice si departe de a exista undeva”.
„Locul acesta pare exact ca in romanul lui Stoker – un print intunecat calatorind sub un blestem isi construieste un castel departe de magazine. (…) M-am urcat pana sus. Sunt doar caramizi si nori. Este ruina ruinelor si este minunat”, scrie jurnalista.