Activele vandute de catre THR Marea Neagra prin licitatie au fost restaurantele Mercur si Dunarea din Saturn, vilele Flora, Vulcan, Rita si Marina din Eforie Nord, hotelurile Bucegi, Fagaras, Prahova si braseria Belona din Eforie Nord, hotelul Suceava din Eforie Sud si un camin din Venus.
Strategia de restructurare aprobata de actionari intr-o sedinta recenta prevede vanzarea unor active de peste 26,14 milioane euro si realizarea unor investitii de 67,43 milioane euro.
THR Marea Neagra (EFO) a obtinut anul trecut un profit net de 17,36 milioane lei ( 4,8 milioane euro), de aproape trei ori mai mare decat in 2006, iar afacerile companiei au avansat cu aproape 8% la 42,7 milioane lei (11,8 milioane euro).
Actiunile companiei sunt tranzactionate la categoria a doua a BVB, sub simbolul EFO. Ultima cotatie a titlurilor EFO a fost 1,30 lei, in sedinta din 16 aprilie, ceea ce da companiei o capitalizare de 251,05 milioane lei (69,12 milioane euro).
THR Marea Neagra a rezultat prin fuziunea prin absorbtie de catre SC Eforie SA a patru mari societati de turism de pe litoralul romanesc: Carmen Silva SA, Miorita Estival SA, Venus SA, Saturn SA. Procesul de fuziune s-a incheiat pe 3 iunie 2004, iar din luna ianuarie 2005, compania nou creata si-a schimbat denumirea in „Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra”.