„Cea mai mare problema pe care o reclama turistii straini care vin pentru diverse circurite in Romania este lipsa toaletelor in multe zone sau starea jalnica a unora dintre ele. Vrem sa incepem marti o campanie prin care vrem sa rezolvam aceasta problema. Daca vrem turisti straini in Romania, trebuie sa incepem cu toaletele”, a mai spus Martin, citata de Mediafax.
Ea a adaugat ca presedintii celor opt regiuni in care este impartita asociatia au la dispozitie o saptamana, incepand de marti, pentru a face „un top” al zonelor sau traseelor deficitare din punct de vedere al toaletelor.
„Trecem la treaba incepand de maine (marti – n.r.).Vom face un top 100 al toaletelor, mai exact al zonelor din care lipsesc acestea, dupa care vom discuta cu autoritatile locale din acele regiuni si cu Ministerul Turismului pentru a rezolva aceasta problema”, a afirmat presedintele ANAT.
Corina Martin a mai spus ca sunt si multe muzee la nivel national, ale caror toalete sunt inchise sau nefunctionale, situatie care nemultuneste turistii care le viziteaza.
„Dupa ce vom indentifica aceste toalete va fi randul autoritatilor locale sa remedieze situatia”, a completat Martin.
Vicepresedintele ANAT, Ciprian Popescu, spune ca locatiile care sufera cel mai mult la capitolul toalete sunt cetatile medievale.
Acesta a mai spus ca a fost pus in situatia sa inchirieze toalete publice si sa le amplaseze pe traseele pe care mergeau turistii straini adusi in Romania.
„Am inchiriat si am amplasat toalete in drumul spre Delta sau spre Histria”, a mai spus Popescu.