1. Eurochocolate Festival si Casa Del Cioccolato, Perugia (Italia).
Festivalul anual al ciocolatei se desfasoara in centrul istoric al acestui oras din regiunea Umbria, in perioada 14-23 octombrie. Aici turistii pot degusta paste sau salam cu ciocolata si pot admira sculpturi realizate, evident, din ciocolata.
Intr-o editie recenta organizatorii festivalului au expus un iglu realizat din 3.600 kg de ciocolata.
Orasul italian gazduieste si firma Perugina, cea care produce ciocolata Baci in Perugina Casa Del Cioccolato, fabrica si muzeu.Perugina le permite vizitatorilor sa asiste pentru o zi la cursurile Scolii de Ciocolata.
Experienta in orasul Perugia poate fi incheiata cu Etruscan Chocohotel, care se considera a fi primul hotel din lume dedicat ciocolatei.
[b]2. Bruxelles (Belgia).[/b] In Belgia se produc anual 172.000 de tone de ciocolata, iar tara gazduieste peste 2.000 de magazine de profil, cele mai multe dintre ele fiind localizate in Bruxelles. Turistii pot sa aleaga dintr-o multime de circuite (visitbelgium.com.) care includ demonstratii, ateliere si degustari, toate avand ca tema ciocolata.
[b]3. Muzeul Ciocolatei, Koln (Germania).[/b] Tot ce trebuie sa stii despre ciocolata se regaseste in acest muzeu, bazat pe trei tipuri de experinte: prima presupune vizitarea unei sere unde turistii pot admira arborii de cacao (au nevoie de umiditate si temperaturi intre 25-27 de grade Celsius) si a unei mici unitati de productie, unde vizitatorii pot vedea cum sunt produse batoanele si pralinele de ciocolata.
A doua experienta presupune o incursiune in istoria ciocolatei, care a inceput in urma cu 3.000 de ani. Potrivit muzeului, ciocolata a ajuns in Europa in 1544.
Ultimul nivel implica o prezentare a principalelor nume din industrie, a unor campanii publicitare de profil si a unor filme ce au ca subiect ciocolata.
[b]4. Trenul ciocolatei, Elvetia.[/b] Imbarcarea se face in Montreaux, dupa care prima oprire este in orasul Gruyeres, celebru pentru sortimentele de branza produse aici. Excursia include o vizita la una din fabricile de branza si la Castelul Gruyeres.
A doua oprire este in Broc unde turistii pot vizita fabrica de ciocolata Cailler-Nestle, unde poti degusta sortimente de ciocolata si admira in acelasi timp Alpii. Fabrica a fost deschisa in 1989 de nepotul lui Francois-Louis Cailler, care a adus prima reteta de ciocolata in Elvetia, in 1819.
Aceasta excursie de o zi este organizata pe de o parte de luni pana vineri, in iulie si august, si pe de alta parte lunea, miercurea si vinerea in iunie, septembrie si octombrie.
[b]5. Harrods Chocolate Bar, Londra.[/b] Acest restaurant ii asteapta pe vizitatori cu fantani de ciocolata, o selectie de bauturi alcoolice si nealcoolice pe baza de ciocolata, precum martini cu ciocolata neagra, si un meniu ce include torturi, briose, clatite, negrese sau fondante.
Citeste articolul integral aici.