- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Trenul Alstom ajunge pe șinele din România și poate fi vizitat în acest weekend. Trenul pe care România l-a cumpărat în ultimii 20 de ani va putea fi vizitat în Gara de nord

18 Sep, 13:38 • Berbecar Ralph
Alstom Coradia Stream, care a fost achiziționată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), va putea fi văzută în Gara de Nord din București pe 21 și 22 septembrie, odată cu sărbătorirea Săptămânii Europene a Mobilității. Trenul ar putea intra în circulație din iarna acestui an și va fi conectat pe mai multe rute din România.
Trenul Alstom ajunge pe șinele din România și poate fi vizitat în acest weekend. Trenul pe care România l-a cumpărat în ultimii 20 de ani va putea fi vizitat în Gara de nord

Trenul Alsom Concordia care a fost primul tren achiziționat de România, în ultimii 20 de ani, urmează sa fie expus la Gara de Nord între 21-22 septembrie, conform Reprezentantului TPBI, prezent la emisiunea Drumurile noastre de la B1TV.

Care este obiectivul principal al proiectului

Scopul principal al proiectului este de a conecta capitala cu principalele orașe din țară, și totdată să faciliteze mobilitatea, în timp ce reduce timpii de călătorie. Un alt aspect important pe care se focusează acest proiect este îmbunătățirea serviciilor publice oferite pentru transportul feroviar.

Într-un comentariu pe pagina de Facebook ARF (Autoritatea pentru Reformă Feroviară), Iosif Szenteș a spus că trenul ca putea fi văzut și pe interior, odată cu prezentarea lui din Gara de Nord.

Totodată, a fost anunțat și semnarea contractului de finanțare RE-IR1 – finanțat prin PT 2021-2027 – aferent proiectului „Achiziție material rulant nou – 37 unități electrice multiple interregionale (RE -IR) – PROIECT FAZAT – ETAPA II ” Cod SMIS 316400.

„Ieri, a fost finalizată semnarea contractului de finanţare pentru realizarea proiectului „Achiziție material rulant nou – 37 unități electrice multiple interregionale (RE -IR) – PROIECT FAZAT – ETAPA II”, între MINISTERUL TRANSPORTURILOR ȘI INFRASTRUCTURII, în calitate de Autoritate de Management, și AUTORITATEA PENTRU REFORMĂ FEROVIARĂ (ARF), în calitate de Beneficiar”, au mai spus marți cei de la ARF, pe Facebook.

Citește și: Cât te costă să customizezi un Ferrari. Vopseaua noului 12Cilindri costă cât un Volkswagen Golf. Prețul bolidului de lux depășește suma de 435.000 de euro în unele cazuri

Când va fi pus în funcțiune noul tren Alstom

Primul tren Alstom cumpărat de statul român s-ar putea să intre în circulație începând cu luna decembrie a acestui an. Reprezentanții asociației Pro-Infrastructură au vizitat depoul unde se află trenul, iar până la finalul anului 2025, s-ar putea să ajungă toate celelalte 36 de rampe, conform estimărilor producătorului Alstom.

Rutele elementare pe care aceste trenuri ar circula, sunt următoarele: București Nord – Constanța, București Nord – Brașov – Arad – Timișoara, București Nord – Brașov – Cluj, București Nord – Brașov – Deda – Cluj, București Nord – Brașov, București Nord – Iași, București Nord – Suceava, București Nord – Galați, București-Nord – Craiova – Târgu Jiu- Petroșani – Simeria, București Nord-Craiova-Timișoara-Arad, Cluj-Timișoara, Cluj-Suceava-Iași.

Citește și: Salarii de 1000 de euro și fără facultate. Care este jobul pe care îl caută toți românii