„Softul va fi operational de la mijlocul lunii ianuarie, este adus din Austria, unde functioneaza deja, iar in aceasta perioada avem deja personal in Austria pentru instruire”, a spus Gyarmati, citat de NewsIn. Noul program va oferi posibilitatea unei monitorizari mult mai complexe a turismului.
„Operatorul CIT-ului va putea sta de vorba cu turistul, iar in acelasi timp are niste casute pe monitor pe care le bifeaza, obtinand in acest fel datele de care are nevoi. Vom putea afla, astfel, cate zile sta turistul in oras, care este traseul lui si chiar si cat ar urma sa cheltuie pe durate sejurului. De asemenea, turistul va putea afla de aici disponibilitatea de cazare din oras, la acel moment”, a precizat Gyarmati.
Serverul central se va afla la Consiliul Judetean Sibiu, iar cele 13 centre de informare turistica (CIT) din judet vor avea fiecare cate un soft. In acest moment, din cele 13 CIT-uri sunt functionale doar 4 sau 5, insa tot pe sistemul vechi. In ianuarie, cand se va lansa noul program, de el vor beneficia aproximativ 90% din aceste centre, urmand ca in scurt timp sa devina operationale si restul, a explicat Gyarmati.
Romania va beneficia de 715 milioane euro pentru turism, din fondurile structurale. Potrivit secretarului de stat pentru turism Lucia Morariu, cea mai mare parte a acestor fonduri, 330 milioane euro vor fi alocati pentru cresterea calitatii serviciilor.