A început perioada concediilor! Pe harta vacantelor românilor, dar și a străinilor, se află şi oraşul mic din România care a fost invadat de turişti din toate colțurile lumii. Autorităţile locale abia fac faţă celor peste 500.000 de vizitatori care vin să admire zona, conform Bugetul.ro.
Orașul românesc are doar 1.300 de locuitori și a fost descoperit recent şi de străini, datorită peisajelor superbe. Aceștia au fost cuceriţi și de aerul curat sau tratamentele balneare din zonă.
Băile Tuşnatrece puțin de 1.300 de locuitori permanenţi, dar în sezonul estival, aici ajung sute de mii de turişti. Prin urmare şoselele, parcările şi hotelurile sunt pline până la refuz. Orașul este considerat a fi Perla Harghitei. Turiștii vin să se bucure de aerul curat, priveliştea parcă desprinsă din basme, tratamentele balneare unice, dar și de faptul că aici se află cea mai mare mofetă din lume.
Pachetele de tratament cum ar fi băile termale sunt şi ele la mare căutare. În acest loc de vis, se pot trata afecţiuni precum cele cardiovasculare, digestive, ale sistemului nervos sau endocrine.
Ai mai putea citi: Locul în care se găsește cea mai ieftină mâncare de pe litoralul românesc. Prețurile mici atrag clienții ca un magnet
Mai multe obiective turistice ale locului sunt Lacul Sfânta Ana (singurul lac într-un crater dn România), pădurile dacice din apropiere sau Piatra Şoimilor. În inima staţiunii se află Lacul Ciucas, iar în oraş mai poate fi vizitat şi Muzeul Apei Minerale.
Mulţi turiști nu știu că mofeta din Băile Tuşnad este şi cea mai mare din lume. Aceasta a fost descoperită în anul 1895 pe malul drept al Oltului şi a fost cunoscută ani la rând drept groapa de sulf a lui Imets, denumită după celcare a văzut-o prima oară – Imets Fulop Jako.
Gazele din această mofetă conţin peste 85% dioxid de carbon, ideale pentru tratarea problemelor cardiovasculare și recomandate pentru persoanele care suferă de reumatism sau chiar de boli nervoase, după cum spun specialiştii.
Miracolul mofetelor este un fenomen unic pe tot globul, iar România are un real motiv de mândrie. Acestea apar prin „crăpăturile scoarței terestre în fazele finale ale activității vulcanice, prin foraje sau prin degazeificarea apelor minerale”. Un alt lucru unic este faptul că cele din ţara noastră conţin gaze rare, precum heliu şi radon, spre deosebire de cele din Italia, Franţa sau Statele Unite ale Americii.