Excluzand tariful de peste 1.000 de euro, in care beneficiaza de transport, cazare, asistenta pe toata durata vanatorii si translator, amatorii de acest sport trebuie sa plateasca si pentru vanat, taxa variind in functie de specie si marime.
Astfel, daca pentru un iepure se plateste in jur de 30 de euro, pentru un mistret se poate ajunge si la 400 de euro in functie de dimensiuni, iar pentru un cerb comun – pana la 8.800 de euro.
Aceste tarife sunt explicate prin faptul ca in Romania turismul de vanatoare se practica in aproape exclusiv de straini, iar turoperatorii au adaptat pachete specifice, relateaza NewsIn.
„Romanii care vaneaza fac parte in general din organizatii private si platesc pentru o partida de vanatoare in jur de 200 de euro, insa sunt si romani care prefera sa plece in strainatate pentru a vana”, a spus Gavris.
„Spre exemplu, avem in plan o excursie in Africa pentru un grup de minim 3 vanatori, pentru care pachetul all-inclusiv are un pret de 3.600 de dolari plus biletul avionului, care costa intre 800 si 1.100 euro”, a mai spus Gavris.
In Romania se gaseste cea mai mare suprafata de padure din Europa, care gazduieste in momentul de fata circa 30.000 de specii de animale, conform NewsIn.
Fondurile de vanatoare au o marime minima de 5.000 hectare la campie, 7.000 hectare la deal si 10.000 hectare la munte.