- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanță în Norvegia 2024. Fiordurile norvegiene, considerate cea mai mare atracție turistică a lumii

25 May, 22:50 • Cornel Ghimeșan
Dacă îți planifici o vacanță în Norvegia, trebuie să știi că cel mai bun moment pentru a vizita această țară, din punct de vedere climatic, e perioada mai - septembrie. Așa că, dacă încă nu v-ați făcut planuri pentru vara aceasta, puteți lua în considerare o călătorie în această țară nordică.
Vacanță în Norvegia 2024. Fiordurile norvegiene, considerate cea mai mare atracție turistică a lumii

Important de precizat e că Norvegia e o țară destul de scumpă, așa că nu e chiar pentru oricine. Prețurile la unitățile de cazare pentru o noapte pornesc cam de la 80 de euro pentru un apartament cu baie proprie și cam 120 de euro pe noapte cu mic dejun inclus la un hotel.

Citește și Cursă contra cronometru pentru primul tunel de autostradă forat de un constructor din România. În joc sunt aproape 2 miliarde de lei din PNRR

Norvegia e o țară cu niște peisaje absolut spectaculoase. Fiordurile norvegiene sunt considerate cea mai mare atracție turistică a lumii, conform National Geographic. De acolo se poate observa fenomenul nopților albe, vara, în apropierea solstițiului, dar și aurolele boreale. Norvegiei i se mai spune și „Țara Fiordurilor”, iar mulți turiști care merg acolo optează pentru croaziere pe aceste fiorduri.

Iată care sunt cele mai cunoscute fiorduri din Norvegia:

  • Sognefjord – e cel mai lung fiord din Europa, are 204 m și e al doilea din lume, după Scoresby Sund din Groendlanda.
  • Geirangerfjord – are priveliști de vis oferite de cascadele sale: Brudesloret (Voalul Miresei) și Desyvsostrene(Cele 7 surori); Lysefjord.
  • Hardangerfjord – e al doilea cel mai mare din Europa și al treilea din lume.
  • Stavangerfjord.

Cei mai frumoși și cunoscuți munți din Norvegia sunt Gaustatoppen, Besseggen și Preikestolen, iar experiența drumețiilor acolo, pentru pasionați, e extraordinară. Cele mai vizitate atracții turistice din această țară sunt Capul Nord și Fiordul Geiranger.

Ce mai e de văzut în Norvegia

Oslo

Capitala nu poate fi ratată dacă ajungeți în Norvegia. E o destinație de top, iar acolo puteți înțelege cel mai bine cultura norvegiană. În port, puteți vedea Aker Brygge și Cetatea Akershus și e obligatorie o vizită la Palatul Regal și la Catedrala din Oslo. De asemenea, un alt obiectiv care atrage mereu mulți turiști e Muzeul Munch. Alte muzee interesante sunt Muzeul Norvegian de Istorie Culturală, Muzeul Fram și Muzeul Navelor Vikinge.

Bergen

E al doilea oraș ca mărime din Norvegia, căruia i se mai spune și „Poarta către Fiorduri”. De acolo vă puteți lua excursii de o zi la fiorduri. Una dintre atracțiile de top este Bryggen, un sit de patrimoniu mondial. Debarcaderul are 900 de ani și e cea mai veche zonă din oraș.

Svalbard

Se află la jumătatea distanței dintre Norvegia și Polul Nord. Este printre cele mai nordice locuri din lume și regatul urșilor polari. Turiștii pot admira ghețarii splendizi care oferă o priveliște impresionantă.

Insulele Lofoten

Ultimul obiectiv, dar nu cel din urmă e reprezentat de Insulele Lofoten. Acest arhipelag din nordul țării e splendid, iar acolo puteți vedea sate idilice de pescari și vă veți putea bucura de condiții unice de iluminare care ajută la cele mai reușite fotografii.

Bucătăria norvegiană

Cei mai mulți norvegieni mănâncă pește, în special somon, hering, păstrăv, cod, dar și fructe de mare, pe care le combină cu brânzeturi, produse lactate și de panificație.

Citește și Fabrica din România care exportă produse folosite pentru îngrijirea celor mai cunoscute monumente din lume. În 2024 va investi peste 100.000 de € în țara noastră

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult