- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanțe tematice de Halloween. Cât costă un city break în cele mai cunoscute destinații ”înfricoșătoare”

07 Oct, 15:46 • Russo George
Halloween se apropie, iar cu el vine ocazia perfectă de a explora destinații deosebite, îmbrăcate în mister și povești înfricoșătoare. Anul acesta, noaptea bântuită de 31 octombrie pică într-o joi, oferind o vacanță ideală pentru familii din 26 octombrie până pe 3 noiembrie.
Vacanțe tematice de Halloween. Cât costă un city break în cele mai cunoscute destinații ”înfricoșătoare”

Această fereastră de timp poate fi folosită pentru a organiza un city break captivant, alegând una dintre cele mai terifiante locații europene dedicate Halloween-ului.

Bomarzo – Parcul Monștrilor

Primul loc pe lista aventurierilor este Bomarzo, cunoscut și sub numele de Parcul Monștrilor. Situat în nordul regiunii Lazio, acest parc renascentist a fost creat la comanda prințului Pier Francesco Orsini și este plin de sculpturi grotesști, care provoacă atât fascinație, cât și neliniște. Povestea parcului este încâlcită, iar istoricii nu sunt de acord asupra originii și semnificației monștrilor sculptați. În timpul Halloween-ului, vizitatorii pot păși prin poarta zeului etrusc Orcus pentru a-și descoperi latura întunecată. Accesul se face din Roma, aflată la aproximativ 70 km distanță.

Cele mai ieftine bilete de avion dus întors pentru 2 adulți și un copil de până la 11 ani costă circa 2.000-2.300 lei (400-460 euro), fără bagaj de cală, în funcție de orarul de zbor, potrivit skyscanner.ro.

Iar 3 nopți de cazare la un hotel de 3* bine cotat pe Booking.com (note peste 8) vă mai scoate din buzunar minimum 1.450 lei (290 euro).

Atenție, trebuie să luați în calcul și prețurile transferurilor Roma – Bomarzo – Roma.

Oravsky Hrad – Castelul lui Nosferatu

O altă destinație de neratat este Oravsky Hrad, cunoscut ca Castelul lui Nosferatu, situat în Slovacia. Acest castel oferă o atmosferă înfricoșătoare și o istorie captivantă, fiind asociat cu filmul german mut „Nosferatu – Eine Symphonie des Grauens”, realizat în 1922. Vizitatorii pot viziona filmul înainte de a se îndrepta spre castel, pentru a intra în atmosfera de Halloween. Oravsky Hrad se află la o distanță de aproximativ 140 km de Cracovia, Polonia.

Cele mai ieftine bilete de avion dus întors pentru 2 adulți și un copil de până la 11 ani costă circa 3.200-4.000 lei (640-800 euro), în funcție de orarul de zbor, potrivit skyscanner.ro.

Iar 3 nopți de cazare la un hotel de 3* bine cotat pe Booking.com (note peste 8) vă mai scoate din buzunar minimum 900 – 1.000 lei (180-200 euro).

Atenție, trebuie să luați în calcul și prețurile transferurilor Cracovia – Oravsky Hrad – Cracovia. 

Halloween la Londra – Pe urmele lui Jack Spintecătorul

Londra, capitala Marii Britanii, este o altă destinație emblematică pentru Halloween. Cu un trecut înfricoșător, catacombe obscure și legende despre vestitul criminal în serie Jack Spintecătorul, orașul oferă numeroase evenimente și parade tematice în această perioadă. Cele mai ieftine bilete de avion din București spre Londra pot fi găsite pentru familii, iar oferta de cazare este variată, incluzând hoteluri bine cotate.

Cele mai ieftine bilete de avion dus întors București – Londra (31 octombrie – 3 noiembrie) pentru 2 adulți și un copil de până la 11 ani costă circa 1.600-1.800 lei (320-360 euro), fără bagaj de cală, în funcție de orarul de zbor, potrivit skyscanner.ro.

Iar 3 nopți de cazare la un hotel de 3* bine cotat pe Booking.com (note peste 8) vă mai scoate din buzunar minimum 2.300-2.500 lei (460-500 euro).

Corinaldo – Capitala vrăjitoarelor

În fine, Corinaldo, un orășel de pe coasta de est a Italiei, este supranumit „Capitala vrăjitoarelor”. Aici, legendele spun că localnicii sunt descendenți ai vrăjitoarelor, iar Festivalul vrăjitoarelor se desfășoară anual la sfârșitul lunii octombrie. Pentru a ajunge în Corinaldo, turiștii pot zbura până la Bologna, aflată la 220 km distanță.

Cele mai ieftine bilete de avion dus întors București – Bologna pentru 2 adulți și un copil de până la 11 ani costă circa 1.100-1.300 lei (220-260 euro), fără bagaj de cală, în funcție de orarul de zbor, potrivit skyscanner.ro.

 

Iar 3 nopți de cazare la un hotel de 3* bine cotat pe Booking.com (note peste 8) vă mai scoate din buzunar minimum 1.450 lei (290 euro).

Atenție, trebuie să luați în calcul și prețurile transferurilor Bologna – Corinaldo –  Bologna.

Citește și: Locul superb din România în care turismul a fost lovit serios. E un tărâm sălbatic cu un farmec aparte